Ana SayfaÇalışma YaşamıReal Market işçileri: Yaşadıklarımız kimin umurunda?

Real Market işçileri: Yaşadıklarımız kimin umurunda?

HABER MERKEZİ – ‘Hileli iflas’ yolu ile hakları ellerinden alınan ve 17 aydır eylem yapan Real Market işçileri, yaptıkları basın açıklamasında sordu: “Yaşadıklarımız kimin umurunda?”

‘Hileli iflas’ yolu ile haklarının gasp edildiğini belirten Real Market işçileri, haklarının verilmesi talebiyle 17 aydır eylem yapıyor.

Haftanın 3 günü Metro Market önünde bir araya gelen işçiler, bugün de Güneşli Gross Market önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

“Haklarımızı gasp edenlere işçi düşmanlarına ortak olma. Metro ve Media Market’ten alışveriş yapma” pankartı açarak Metro Market’e girmek isteyen işçilere, özel güvenlik görevlileri müdahale etti.

Yaşanan kısa süreli arbedenin ardından burada basın açıklaması yapan işçilerden Ahmet Bağcı, bin 700 işçinin zor durumda bırakıldığını belirterek, aylardır marketler önünde seslerini duyurmaya çalıştıklarını ve kendi sendikaları Tez-Kop Sendikası’nın bu sürede kendilerine sahip çıkmadığını söyledi.

Bağcı şunları söyledi:

“Buralarda bir kış bir yaz geçirdik. Yaşadıklarımız kimin umurunda? Buradaki işçiler metroyu gasp etmek için gelmiyor. Hırsızlık yapmak için de gelmiyor. Sadece anayasanın verdiği kıdem tazminatını almak istiyor. Metro bu tazminatları vermek zorunda. 10 yıl boyunca burada çalıştım. Kapı dışarı edildim ve mağduriyet yaşadım. Bu hak gaspı bir an önce son bulsun. Kıdem tazminatımızı alana kadar da direnmeye devam edeceğiz.”

Açıklama atılan sloganlarla son buldu.

Previous post
Afganistan'da düğün salonunda patlama: En az 50 kişi yaşamını yitirdi
Next post
190 gün geride kaldı: 'Flormar direnişi bir umut ışığı olarak görülüyor'