Ana SayfaÇalışma YaşamıSetlerde taciz ve şiddet: “Sıla ve Elit’in çıkardığı sesler çok önemli”

Setlerde taciz ve şiddet: “Sıla ve Elit’in çıkardığı sesler çok önemli”

HABER MERKEZİ – Mor Yapımcılar’dan yönetmen Melek Özman ve yapımcı Aslı Filiz, webiz’de setlerde yaşanan taciz ve şiddet vakalarına dair açıklamalarda bulundu. Aslı Filiz, kamuoyunda ‘güçlü’ görülen kadınların taciz ve şiddete çıkardığı seslerin çok önemli olduğunu vurguladı.

Son olarak oyuncu Elit İşcan’ın, bir dizinin çekimleri sırasında oyuncu Efecan Şenolsun tarafından cinsel saldırıya maruz bırakıldığını açıklamasıyla birlikte setlerdeki taciz ve şiddet vakaları gündemdeki yerini koruyor.

webiz’de Serpil Savumlu’nun konuğu olan yönetmen Melek Özman ve yapımcı Aslı Filiz, setlerde çalışan kadınların durumlarından, bu durumlara erkeklerin yaklaşımlarına kadar aktarımlarda bulundu.

Aslı Filiz, Sıla Gençoğlu ve Elit İşcan’ın taciz ve şiddete çıkardığı seslerin çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Bunun konuşulur, tartışılır ve sorgulanır olması açısından çok önemli” dedi ve ekledi: “Evet, eşitler arasında değil bu şiddet ya da taciz vakaları.”

Filiz, setlerde kadın ile erkek yapımcılar arasındaki farka dikkat çekerek, “Bir kadın yaşadığı tacizi kadın yapımcı ile paylaştığında daha iyi anlaşılabiliyor ama bir erkek yapımcı tacize daha ‘anlayışlı’ bir perspektiften bakabiliyor” dedi.

Taciz ve şiddetle mücadele edeceklerini vurgulayan yapımcı Filiz, Mor Yapımcılar olarak “Aksi ispatlanana kadar adı kadınlara karşı şiddete, tacize bulaşmış erkekleri setimizde istemiyoruz” dediklerini belirterek, bunun setler için bir adım olduğunu ifade etti.

Oyuncular Sendikası’nda tacize karşı bir komisyon kurulduğu bilgisini de paylaşan Filiz, bu tip adımların önemli olduğuna işaret etti.

Melek Özman ise tacize vurgu yaparak, erkeklerin kadınlara teklifsizce dokunmak ya da bu konuda cüretkar olmaya hakları olmadığının altını çizdi.

“Sette en çok olan şey ‘Ne haber Aslıcım’ diye makas almaları. ‘Ya ben baban yaşındayım, bunu babacan şekilde yaptım, taciz değil’ diyorlar bize. Bu bir taciz! Ben yanağından makas alınan ‘fıstık’ olmak istemiyorum. Ben işini yapan Melek olmak istiyorum.”

Özman ayrıca, erkeklerin her gün kadınları öldürmesinin değil fakat kadınların sosyal medyadan erkeklere karşı ses çıkarmasının büyük infial yarattığı bir toplumda yaşadıklarını vurguladı.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
ABD, Soylu ve Gül'e yönelik yaptırımları kaldırdı
Next post
"Demirtaş’ın tahliye edilmemesi için gizli bir takvim yürütülüyor"