Ana SayfaKültür-SanatSibel Kekilli: Ölüm tehditlerine rağmen kadın haklarını savunmak benim görevim

Sibel Kekilli: Ölüm tehditlerine rağmen kadın haklarını savunmak benim görevim

HABER MERKEZİ – Kadın hakları mücadelesinin kendisi için bir görev olduğunu belirten oyuncu Sibel Kekilli, “İnsanlar beni tehdit ediyor, bana hakaret ediyor. Ölüm tehditleri bile aldım ama bu benim görevim çünkü bu kültürü biliyorum. Bir kadın olarak bu kültürü tanıyorum; çok acı çektim ve konuşmalıyım. Susmamalıyım!” dedi.

Oyuncu Sibel Kekilli, rol aldığı karakterler ve sosyal medya üzerinden Türkiyeli takipçileri tarafından maruz bırakıldığı cinsel taciz ve karalama kampanyası hakkında açıklamalarda bulundu.

‘Game of Thrones’ta Shae karakterini canlandıran Kekilli, Shae’in çok karmaşık ve güçlü bir karakter olduğunu belirtiyor.

Kekilli, vücudunu ve beynini kullanarak hayatta kalmaya çalışan bir karakter olarak gördüğü Shae’nin bir savaşçı olduğunu ve bu tür karakterleri canlandırmaktan mutluluk duyduğunu ifade ediyor.

Filmloverss’ın Variety’e dayandırdığı habere göre  ‘Duvara Karşı’ vizyona girdiğinde kendisine yönelik başlatılan karalama kampanyasının ailesi ile ilişkilerini zedelediğini belirten Kekilli şöyle devam ediyor:

“Özgür bir kadın olmak istiyorsam, özgür irademle yaşamak istiyorsam, sahip olduğum kültürle tam bir kopuş yaşamalıydım. Çünkü Avrupa’daki insanlar ailelerini terk edebilir, yine de aileleriyle ve kültürleriyle temas hâlinde kalabilir fakat Türkiye’de ve Müslüman kültürde bunu yapamazsın. Aileniz her zaman size sahip olduğunu düşünür.”

‘Susmamalıyım’

Kadın hakları ile ilgili çalıştığını da söyleyen Kekilli, özellikle kendisinin de aşina olduğu Müslüman kültür içinde kadın hakları için mücadele ettiğini vurgulayarak şunları söylüyor:

“İnsanlar beni tehdit ediyor, bana hakaret ediyor. Ölüm tehditleri bile aldım ama bu benim görevim çünkü bu kültürü biliyorum. Bir kadın olarak bu kültürü tanıyorum; çok acı çektim ve konuşmalıyım. Susmamalıyım! Ve eğer sadece birinin hayatını değiştirebilirsek bile buna değer.”

‘Doğru senaryo çıkarsa Türkiye’de çalışırım’

Geçen yıl Instagram üzerinden Türkiyeli takipçileri tarafından cinsel taciz ve tehdite maruz bırakıldığı için hesabını Türkiye’ye kapatan Kekilli, kendisini bir kadın olarak, bir insan olarak koruması gerektiğini söylüyor.

Şuanda Almanya’da yapım aşamasındaki ‘Berlin, I Love You’ filminde de yer alan Kekilli, hala Türkiye’den senaryolar aldığını belirterek, “Gerçekten harika Türk yönetmenler var. Doğru senaryo varsa, orada çalışmak isterim” diyor.

Previous post
Rıza Sarraf hakkında yakalama kararı
Next post
Moody's'ten ‘vergi indirimi’ uyarısı: Enflasyonist baskıları ateşleyebilir