Ana SayfaGüncelSoylu’dan HDP’li vekile Meclis’te açık tehdit: “Sen görürsün”

Soylu’dan HDP’li vekile Meclis’te açık tehdit: “Sen görürsün”

HABER MERKEZİ – İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmelerinde bakan Süleyman Soylu, HDP’li Ebru Günay’ı “Provokatörsün, sen görürsün” diyerek tehdit etti. Partinin Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu Soylu’ya, “Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!” diye yanıt verdi. Partinin bir diğer milletvekili Meral Danış Beştaş ise “Soylu’nun saldırganlığı tedavi edilmesi gereken bir problem” dedi.

Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanlığı 2019 bütçe görüşmeleri devam ediyor.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun sunumu sonrası HDP’li vekillerin söz aldığı sırada gerginlik yaşandı.

HDP adına söz alan Mardin Milletvekili Ebru Günay, “İmralı’daki tecridin müsebbibi bu iktidardır” dedi. Günay, tutuklu bulunan DTK Eşbaşkanı ve Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çekmek için girdiği açlık grevi eylemine değinerek, Soylu’ya “Leyla Güven’in tutuklanma emrini siz mi verdiniz?” diye sordu.

HDP Milletvekili Ebru Günay

Soylu ise Günay’ın sorusuna “Böyle konuşamazsın” şeklinde yanıt verdi.

Günay “Bana emir veremezsin. Ben konuşurum” diye tepki gösterirken Soylu’nun HDP’li vekile yanıtı “Sen provokatörsün. Görürsün sen…” oldu.

HDP’li milletvekillerinin Afrin’e dönük saldırıları “işgal” olarak tanımlamasına da tepki gösteren Soylu, “Ne bakanı, başlarım bakanına! İşgal diyorlar…” ifadelerini kullandı.

“Daha ne göreceğiz, suikast mi?”

HDP’li Filiz Kerestecioğlu ise Soylu’nun tehdit içeren sözlerine göndermede bulunarak şunları söyledi:

“Milletvekilimizi “görürsün sen” diye tehdit eden bir bakan var. Fezleke görüyoruz, cezaevi görüyoruz. Başka ne göreceğiz suikast mi? Bizim bir korkumuz yok!”

“Saldırganlığı tedavi edilmesi gereken bir problem”

Bu tartışma öncesinde HDP Siirt Milletvekili Meral Danış Beştaş da Soylu’yu yaptığı açıklamalar ve partisine dönük tutumu üzerinden eleştirdi.

Danış-Beştaş, doğrudan bakanlık tarafından doğrulanan hak ihlallerinin olduğunu söyledi.

Mezardan çıkartılan ölülerden Soylu’nun Cumartesi Anneleri’ne dönük tavrına ve HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’a yönelik tehditlerine dek hatırlatmalarda bulunan Danış-Beştaş, “Bu saldırganlık gösterisi bırakın normal bir ülkede bakanlık yapmayı kesinlikle tedavi edilmesi gereken bir problem” dedi.

Previous post
Riyad'dan Ankara'ya Kaşıkçı yanıtı: Uluslararası soruşturmaya gerek yok
Next post
Birkaç gün sonra cezaevine girecek gazeteci: Haberim hala yalanlanamadı ama cezam kesildi