Ana SayfaToplumsal CinsiyetŞule Çet soruşturması: ‘Çok kötü şeyler oldu’ diyen şüpheliler yurt dışına kaçmaya çalışmış

Şule Çet soruşturması: ‘Çok kötü şeyler oldu’ diyen şüpheliler yurt dışına kaçmaya çalışmış

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada şüphelilerin olayın ardından yurt dışına kaçmaya çalıştıkları ortaya çıktı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmiş ancak cinsel saldırıya uğradığı ve ölümünün şüpheli olduğu ortaya çıkmıştı.

Çet’in ölümüne ilişkin açılan soruşturma kapsamında tutuklanan Aksu ve Berk Akand’ın olay gecesine ilişkin HTS (kişilerin olay zamanındaki telefon görüşmelerini kapsayan rapor) kayıtları soruşturma dosyasına girdi.

Kayıtlarda Akand’ın gece saat 02.39’da sevgilisi P.T.’ye, “Çok kötü şeyler oldu. Lütfen telefonu aç bana geri dön” diye mesaj attığı ortaya çıktı.

‘Öldürülüp aşağıya atılmış olabilir’

Hürriyet’ten Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre Aksu ve Akand’ın, ayrıca Çet’in ölümünün hemen ardından yurt dışına kaçmak için bir havayolu şirketini 10 kez aradıkları belirlendi.

P.T.’nin, savcılığa tanık olarak verdiği ifadede Akand’ın, Çet’in öldüğü günün akşamından başlayarak kendisini sürekli aradığını belirterek, “Taciz derecesine varacak şekilde sürekli beni arayarak plazaya gitmemi istedi. Şule’nin de yanlarında olduğunu söyledi. Tüm ısrarlara rağmen gitmedim” dedi.

Ortaya çıkan yeni delillerin Şule Çet’in aşağıya düşmeden önce öldürüldüğü, telefon görüşmelerinin ardından aşağıya atıldığı ihtimalini güçlendirdiği belirtildi.

Ne olmuştu?

Şule Çet’in ortaya çıkan otopsi raporunda cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer almış, ayrıca vücudunda boğuşma izlerinin olduğu ve düştüğü belirtilen cam ile pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedilmişti.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine daha önce serbest bırakılan şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı.

Çağatay Aksu’nun kolundaki tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve şüpheliler tarafından odadaki içki şişelerinin de ortadan kaldırıldığı daha önce açığa çıkmıştı. Şüpheli Berk Akand olay sırasında odada bulunmadığını ileri sürmüştü.

Ardından Çet’in ellerindeki doku örneklerinden birinin Akand’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.