Ana SayfaKadınŞule Çet soruşturması: Şüphelilerin yeniden ifadesi alındı

Şule Çet soruşturması: Şüphelilerin yeniden ifadesi alındı

HABER MERKEZİ – İntihar ederek yaşamını yitirdiği iddia edilen ancak otopsi raporunun ardından cinsel saldırıya maruz bırakıldığı ortaya çıkan Şule Çet’in şüpheli ölümüne ilişkin yürütülen soruşturmada şüphelilerin ifadesi yeniden alındı.

Ankara’da üniversite öğrencisi olan 23 yaşındaki Şule Çet’in, 29 Mayıs’ta eskiden yanında çalıştığı Çağatay Aksu’nun ofisinin olduğu plazanın 20. katından aşağıya atlayarak intihar ettiği iddia edilmişti.

Çet’in ortaya çıkan otopsi raporunda ise cinsel saldırıya maruz bırakıldığına ait bulgular yer almış, ayrıca vücudunda boğuşma izlerinin olduğu ve düştüğü belirtilen cam ile pervazda parmak izine rastlanmadığı da kaydedilmişti.

Kamuoyunda oluşan tepkiler üzerine daha önce serbest bırakılan şüpheliler Çağatay Aksu ve Berk Akand tutuklanmıştı.

Çağatay Aksu’nun kolundaki tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve şüpheliler tarafından odadaki içki şişelerinin de ortadan kaldırıldığı daha önce açığa çıkmıştı. Şüpheli Berk Akand olay sırasında odada bulunmadığını ileri sürmüştü.

Ardından Çet’in ellerindeki doku örneklerinden birinin Akand’a ait olduğu ortaya çıkmıştı.

Şüphelilerin ifadesi alındı

Hürriyet’ten Mesut Hasan Benli’nin haberine göre yeni gelişmeye ait raporun dava dosyasına girmesiyle birlikte savcılık, Akand ve Aksu’nun yeniden ifadesine başvurdu.

Çağatay Aksu, Çet’in tırnaklarında Berk Akand’a ait DNA örneklerinin tespit edilmesiyle ilgili olarak daha önce verdiği ifadesini tekrar ederek, “Olay anında Şule Çet’i aşağıya düşerken kurtarmaya çalışan benim. Berk Akand, Şule Çet’in aşağıya düşme anında odada değildi. Nasıl çıktığını bilmemem” dedi.

Aksu, savcının, video kayıtlarında içki şişelerinin görünmesine rağmen yapılan incelemede içki şişelerine rastlanılmadığı yönündeki soruya ise “Emniyetin yaptığı olay yeri inceleme tutanağında vardır. Savcılık aşamasında şişeler alınmış olabilir. Ben şişeleri bir yere atmadım. Bardakları yıkayıp mutfağa koymuştum. Ayrıca olaydan önce bardakları yıkamıştık” yanıtını verdi.

Akand ise kendisine ait DNA örneğinin Şule Çet’in tırnakları arasında çıkmasıyla ilgili olarak “Olay günü Şule Çet ile tokalaşmıştık. Aynı bilgisayarı kullanarak müzik seçmiştik. DNA bu şekilde Şule Çet’in eline geçmiş olabilir. Ben olay anında odada yoktum” iddiasında bulundu.

Olay gecesine ilişkin HTS (kişilerin olay zamanındaki telefon görüşmelerini kapsayan rapor) kayıtları da soruşturma dosyasına girdi.

HTS kayıtlarından yapılacak analizle şüphelilerin ve Çet’in telefon görüşmeleri, mesajları tespit edilecek.

Savcılık, Akand ve Aksu hakkındaki kararını Adli Tıp Kurumu ana raporunun gelmesinin ardından belirleyecek.