Ana SayfaGüncelŞule İdil Dere davası: Yeni bilirkişi raporu istendi

Şule İdil Dere davası: Yeni bilirkişi raporu istendi

HABER MERKEZİ – Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yürürken İBB’ye ait hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin görülen davasında sanıkların avukatı, yeni bilirkişi raporu talep etti.

İstanbul Üniversitesi İngilizce İktisat Bölümü 3’üncü sınıf öğrencisi Şule İdil Dere, 12 Mayıs 2016 tarihinde Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda yürürken İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) ait hafriyat kamyonunun altında kalarak hayatını kaybetmişti.

Dere’nin ölümüne ilişkin açılan davanın altıncı celsesi, Kartal’daki İstanbul 57. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Şule İdil Dere’nin ölümüne ilişkin haklarında “taksirle ölüme neden olma” suçundan 6’şar yıla kadar hapsi talep edilen sanıkların avukatları, “Kaza sırasında telefonla ilgileniyordu, kusurludur” deyip yeni bilirkişi raporu talep etti.

Sanık avukatlarından Rıza Saka, önceki duruşmada hazırlanan bilirkişi raporunun karar vermek için yeterli olmadığını da iddia etti.

“Müteveffa, yaya girişine kapatılan alana gece vakti girmiş, telefonla ilgilenmiştir. Kazada kusurlu olduğu sabittir. Cep telefonuyla meşgul olmanın kazaların sebeplerinden biri olduğu ortadadır. Yeniden bilirkişi raporu düzenlenmesini talep ediyoruz.”

‘Olay yerinde güvenlik tedbiri alınmamış’

Şule İdil Dere’nin avukatı Murat Özveri ise sanıkların avukatı Saka’nın bu ifadelerine karşılık olayın olduğu yerin yayalara özgü bir alan olduğunu vurguladı.

“Müteveffanın telefonla ilgilenmesi, müzik dinlemesi normal bir davranıştır. Orası kamusal bir alandır. Kamu tarafından orada risk olmadığı güvence altına alınmıştır. Yaya olarak güvence verilen yerde yaya gibi davranması koruma altındadır. Görüntü kayıtlarında da görülmüş olduğu üzere olay yerinde güvenlik tedbiri alınmamış, herhangi bir bariyer kurulmamıştır. Görüntülerde birçok kişinin olay yerinden geçtiği görülmektedir. Olaydan kısa bir süre önce de iki kişi dereye düşmüş, bir kişi de ezilme tehlikesi geçirmiştir.”

Duruşma ertelendi

Mahkeme ara kararında İBB Başkanlığı’na yazı yazılarak sanıkların, suç tarihi itibariyle hangi görevde bulunduklarının bildirilmesine karar verdi.

Ayrıca sanık avukatlarının yeni bilirkişi raporu aldırılması talebinin eksik hususların tamamlanması sonrasında değerlendirilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı 5 Ocak 2019’a erteledi.


Şule İdil Dere davasının bilirkişi raporu: Kamyon şoförü dahil beş sanık asli kusurlu




Önceki Haber
WP: CIA, Kaşıkçı cinayetinin emrini Muhammed bin Selman'ın verdiği sonucuna ulaştı
Sonraki Haber
44 mürettebatıyla kaybolmuştu: Arjantin'in kayıp denizaltısı 1 yıl sonra bulundu