Ana SayfaGüncelTahliye edilen DBP Eş Başkanı: Baskı ve zulüm mücadele gerekçemizdir

Tahliye edilen DBP Eş Başkanı: Baskı ve zulüm mücadele gerekçemizdir

HABER MERKEZİ – Tahliye edilen DBP Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, “Kürtlerin demokratik siyaset yaşamı sonlandırılmaya çalışıldığını” ifade etti, 12 gündür açlık grevinde olan Leyla Güven’in eylemine dikkat çekerek, “Baskı ve zulüm bizim mücadele gerekçemizdir. Kürt halkının taleplerinden vazgeçmesini beklemek yanılgıdır” dedi.

9 ay tutuklu kaldıktan sonra geçtiğimiz günlerde tahliye edilen Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Mehmet Arslan, devam eden gözaltı ve tutuklamalarda dikkat çekerek, “Kürtlerin demokratik siyaset yaşamı sonlandırılmaya çalışılıyor” dedi.

Arslan, tutuklu Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemine destek için Diyarbakır’da başlatılan ‘destek açlık grevi’ eyleminde açıklamalarda bulundu.

HDP İl binasında bulunan Vedat Aydın Konferans Salonu’nda ikinci gününde devam eden eylemi ziyaret eden Arslan, Kürt siyasetinin demokratik olmayan koşullar altında yıllardır Türkiye’de siyaset yürütmeye çalıştığını ifade etti.

“Tüm bu iyi niyet çabamız, Kürt siyasetinin demokratik ve barışçıl yöntemlerle çözülmesi çabamız AKP’nin soykırım ve baskı politikalarıyla karşılaştı. Bugün onlarca eş başkanımız, yüzlerce seçilmişimiz, binlerce yöneticimiz cezaevlerinde bunun bedelini vermeye çalışıyor.”

Ancak bu baskı uygulamalarının kendilerini mücadele vermekten vazgeçirmediğini vurgulayan Arslan, “Tam da bu baskı ve zulüm bizim mücadele gerekçelerimizden birisidir” dedi.

Güven’in başlattığı açlık grevi eylemine dikkat çeken Arslan, “Kürtlerin taleplerinden vazgeçmesini beklemek sadece yanılgıdır” diye konuştu.


Leyla Güven 12 gündür açlık grevinde, destek açlık grevi eylemleri sürüyor