Ana SayfaEkolojiTarımda betonlaşma: “Şu anki tarım arazileri nüfusu beslemekte zorlanacak”

Tarımda betonlaşma: “Şu anki tarım arazileri nüfusu beslemekte zorlanacak”

HABER MERKEZİ – webiz’de tekelleşme ve betonlaşma ile alarm veren tarım arazilerine dair değerlendirmede bulunan Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, şu anki tarım alanlarının artan nüfusu beslemekte zorlanacağı uyarısında bulundu.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık, alarm veren tarım arazilerine dair değerlendirmelerde bulundu.

Sabiha Temizkan’ın konuğu olan Atalık, Türkiye’nin Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) iktidarı döneminde Belçika’nın yüzölçümünden daha büyük oranda tarım arazisini kaybettiğine işaret etti.

Tarımın bir kültür olduğunu, tekelleştirilmemesi gerektiğini vurgulayan Atalık, şöyle devam etti:

“Tarım arazilerini betonlaştıran politikalar had safhada. Çiftçi ektikçe para kazanmak yerine borca giriyor. Dolayısıyla üretimden çekiliyor ve artık tarımda kullanılmayan bu alanlara sanayi tesisleri gibi betonlar dikiliyor. Devletin koruması gereken arazileri maalesef sivil toplum örgütleri korumaya çalışıyor ve adeta hukuk bürosu gibi çalışmaya başladık.”

Nüfusun arttığını, şu anki tarım arazilerinin artan nüfusu beslemekte zorlanacağı uyarısında da bulunan Atalık, “Tarım destekleri son derece yetersiz. Çiftçi yetersiz tarım desteğini bile istemiyor, refah nedeniyle değil geçinemediği için üretimden çekiliyor” dedi.

Türkiye’de tarım kooperatiflerinin siyasi birer mecra gibi gösterildiğine dikkat çeken Atalık, “Türkiye’nin çiftçisini kooperatifler aracılığıyla bir arada tutması gerekiyor” dedi ve doğayla dost bir tarım politikasının benimsenmesi gerektiğine vurgu yaptı.


Programın tamamını aşağıdaki bağlantı üzerinden izleyebilirsiniz

Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Masih Alinejad'dan Türkiyeli kadınlara: Direnişi elden bırakmamalıyız
Next post
Afyon'da bir asker nöbet tuttuğu kulübede ölü bulundu