Ana SayfaEkoloji‘Tarladan tabağa, üretimden yönetime’: Mersin’de tarım sempozyumu

‘Tarladan tabağa, üretimden yönetime’: Mersin’de tarım sempozyumu

HABER MERKEZİ – Mersin’de, “Tarladan tabağa, üretimden yönetime” başlığıyla 1-2 Aralık’ta HDP tarafından sempozyum düzenlenecek.

Mersin’de ‘Tarladan tabağa, üretimden yönetime’ başlığıyla düzenlenecek sempozyumda “Alternatif bir tarım ve gıda politikası mümkün mü?” sorusuna cevap aranacak.

Yenişehir ilçesinde bulunan Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılacak sempozyum iki gün sürecek.

Toplam 5 oturum ve 3 atölyenin olacağı sempozyum 1 Aralık saat 10.00’da başlayacak, açılış konuşmasını HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan ve HDP Mersin İl Eş Başkanı Mustafa Işık yapacak.

Sempozyumun ilk günü

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi (SYKP) Eş Genel Başkanı Canan Yüce moderatörlüğünde saat 10.30 ila 12.15 arasında yapılacak birinci oturmada, “Türkiye’de tarımın neo-liberal dönüşümü” hakkında konuşmacı olarak Abdullah Aysu ve Atilla Güney katılacak.

2’nci oturmada, Özlem Arıkan moderatörlüğünde saat 13.00 ila 15.00 arasında “Gıda üretiminde yeniden yapılanma ve uluslararasılaşma” hakkında konuşmacı olarak Bülent Şık, Olcay Bingöl ve Zafer Şenyurt katılacak.

Birinci günün son oturumu ise Bediz Yılmaz moderatörlüğünde saat 15.15 ila 17.30 arasında “Çukurova özelinde yaşanan tarımsal sorunlar” hakkında konuşmacı olarak Sedat Başkavak, Yılmaz Kilim ve Bayram Yıldız katılacak.

İkinci gün

Sempozyumun ikinci günü 2 Aralık saat 10.00’da başlayacak. Açılış konuşmasını HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli yapacak.

Fatih Çiçek moderatörlüğünde, “Kürt sorununda çözümsüzlük politikalarının tarım ve hayvancılık üzerindeki etkisi” hakkında yapılacak ikinci günün ilk oturumuna konuşmacı olarak Hamit Kurt ve Ahmet Koçyiğit katılacak.

İkinci oturum ise Abdullah Aysu moderatörlüğünde saat 13.00 ila 14.30 arasında “Atölyelerin tanıtımı ve deneyim paylaşımı” başlığıyla atölyelerde yapılacaklar anlatılacak.

“Tarımsal üretim programı atölye çalışmaları” bölümünde ise saat 14.45 ila 16.30 arasında toplam 3 atölye olacak.

  1. “Kırsal Örgütlenme pratikleri ve gıda toplulukları”
  2. “Küçük ve orta ölçekli üreticiler”
  3. “Mevsimlik ve sürekli tarım işçileri”

Sempozyumun sonunda ise sonuç bildirgesi okunacak.

Previous post
Suriye'nin BM Temsilcisi: Türkiye'nin İdlib'de 11 bin askeri var
Next post
Ekonomide sert daralmanın başlangıcına işaret: İthalat yüzde 23,8 azaldı