Ana SayfaÇalışma YaşamıTaşeron düzenlemesinin ardından: Hiçbir şey değişmedi, işçiler sahipsiz

Taşeron düzenlemesinin ardından: Hiçbir şey değişmedi, işçiler sahipsiz

HABER MERKEZİ – Taş. İş. Der. Başkanı Cemal Bilgin, ‘taşeron düzenlemesi’nin ardından işçiler için hiçbir şeyin değişmediğini dile getirdi, “Firmaların taşeronu yerine devletin taşeronu oldular” dedi. webiz’de konuşan Bilgin, sendikaların yeterli mücadeleyi vermediğini de vurguladı: “Bugün işçiler gerçekten sahipsiz. Temsil eden siyaset de sendika da yok”.

Taşeron İşçileri Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği (Taş. İş. Der.) Başkanı Cemal Bilgin, taşeron işçilerinin sorunlarını aktardı, ‘taşeron düzenlemesi’nin sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

webiz’de Kıvanç Eliaçık’ın “Grev Gözcüsü” isimli programına konuk olan ‘taşeron işçilerin sözcüsü’ olarak tanınan Bilgin, konuşmasına kendisini tanıtarak başladı ve İstanbul Üniversitesi Çapa Hastanesi’nde meydana gelen besin zehirlenmesini raporladığını söyledi.

Bunun üzerine Bilgin, “Beni OHAL döneminde keyfi bir şekilde işten çıkardılar” dedi ve yargı sürecini özetledi.

OHAL kapsamında çıkartılan 696 sayılı KHK’yle taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören düzenlemenin ardından işçiler için hiçbir şeyin değişmediğini söyleyen Cemal Bigin, “Hiçbir şey değişmedi aslında. Taşeron firmalar kamu kurumuna gitti, yerine şimdi devletin taşeronu oldular” dedi.

Taşerondan kadroya geçen işçilerin özlük ve sosyal haklarının değişmediğini de ifade eden Bilgin, ücretlerin düşük ve çalışma saatlerinin daha fazla olduğunu belirtti.

“Seçimlerden önce verilen sözler yerine getirilmiyor” diyen Bilgin, kadroya geçiş için zorunlu tutulan ‘güvenlik soruşturmaları’na değindi, “Elektrik, su faturasını ödemediği için kadroya alınmayanlar vardı” diye konuştu.

“İşçileri temsil eden siyaset de sendika da yok”

Bilgin, sendikaların yeterli mücadeleyi vermediğini dile getirerek, “Bugün işçiler gerçekten sahipsiz. Temsil eden siyaset de yok, temsil eden sendika da yok” dedi ve ekledi: “Sendikalar işçinin yanında olmadığı için bu dernekler de böyle kuruldu aslında.”

Sendikaların kendini işçilere açması gerektiğini vurgulayan Bilgin, “O koltuğa oturdu mu sendika başkanları gitmek bilmiyor. Bu hem sağda var hem solda var. En sonunda da milletvekili oluyor” ifadelerini kullandı.

Son olarak konfederasyonların (DİSK, HAK-İŞ, TÜRK-İŞ) tabanlarında kaynamaların olduğunu belirten Bilgin, var olan mevcut düzen ve sistemin işçilere yetmediğinin altını çizdi.


webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz:


Twitter

Facebook

Youtube

Previous post
Leyla Güven: Öcalan’dan gelecek mesaj çok önemli olacak, tecrit son bulmalı
Next post
Çin’de kimya fabrikası yakınında patlama: En az 22 kişi yaşamını yitirdi