Ana SayfaGüncel‘Tek tip askerlik’ taslağı: 3 ay zorunlu, 6 ay bedelli

‘Tek tip askerlik’ taslağı: 3 ay zorunlu, 6 ay bedelli

HABER MERKEZİ – Bakan Hulusi Akar’ın yeni askerlik sistemine ilişkin yaptığı açıklamalara göre ‘tek tip askerlik’ gündemde. Söz konusu taslağa göre zorunlu askerliğe tabi olanlar 9 ay boyunca askerlik yapacak. Ancak bunun 3 ayı zorunlu, 6 ayı ise bedelli olabilecek.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın dün yaptığı yeni askerlik sistemine ilişkin açıklamaların hemen ardından ‘tek tip askerlik’ gündeme geldi.

Milli Savunma Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı ‘tek tip askerlik’ taslağı ise Türkiye gazetesi tarafından servis edildi.

Söz konusu taslağa göre, zorunlu askerliğe tabi olanlar 9 aylık ‘tek tip askerlik’ yapacak. Bunun 3 ayı temel askerlik süresi ve zorunlu olurken, kalan 6 ay için bedel ödenebilecek.

Bu bedelin ne kadar olacağı ise her yıl yeniden belirlenecek.

Gazetenin aktardığı taslakta, doktor, öğretmen, hakim ve sporcu gibi meslek sahiplerine, hangi dönemde askerlik yapacakları konusunda tercih hakkı getirileceği de belirtildi.

Taslağa göre, hangi meslek grubunun hangi şartlarda ve dönemlerde askerlik yapacağı konusunda, Milli Eğitim, Sağlık ve Adalet gibi bakanlıklarından alınan görüşler düzenlemeye rehber olacak.

Akar’ın yeni askerlik sistemi açıklaması

Milli Savunma Bakanı Akar, dün yaptığı açıklamada çalışmaların yoğun şekilde sürdürüldüğünü belirterek, “Önümüzdeki günlerde bu tamamlanacak ve bundan sonra ülkemizin, kamuoyunun gündeminden mümkünse bu bedellidir, dövizlidir, 6 ay mıdır, 7 ay mıdır, asteğmendir, üsteğmendir lafını çıkarıp bunu bir zemine oturtma gayretimiz sürüyor” demişti.


Hulusi Akar’dan yeni askerlik sistemi açıklaması


‘Yeniden üretilen militarizm ve cezasızlık’ kıskacında şüpheli asker ölümleri