Ana SayfaGüncelTürkiye Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkisinde

Türkiye Orta Akdeniz’den gelen yağışlı sistemin etkisinde

HABER MERKEZİ – Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girilirken, yağışların Cumartesi gününe kadar tüm yurtta etkili olması bekleniyor.

Meteoroloji’den yapılan açıklamaya göre Türkiye, Orta Akdeniz üzerinden gelen yeni bir yağışlı sistemin etkisine girdi.

Yağışların, Cumartesi gününe kadar tüm yurtta etkili olduktan sonra hafta sonunda Türkiye’yi terk etmesi bekleniyor.

Ülke genelinde mevsim normallerinin birkaç derece üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının, Perşembe gününden itibaren Karadeniz üzerinden gelecek olan soğuk havanın etkisiyle Marmara, Ege, İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’de Pazar gününe kadar hissedilir derecede (4 ila 8 derece) azalacağı tahmin ediliyor.

Sıcaklıkların söz konusu bölgelerde mevsim normalleri civarı ve yer yer 2 ila 4 derece altına düşmesi bekleniyor.

21 Kasım Çarşamba günü

Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi, Karadeniz ile Hatay, Osmaniye, Erzincan, Dersim ve Bingöl çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Genel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde yer yer karla karışık yağmur şeklinde olması beklenen yağışların, Edirne ve Kırklareli çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

22 Kasım Perşembe günü

Türkiye genelinde yağmur ve sağanağın, Doğu Karadeniz kıyı kesimleri, İstanbul, Kocaeli, Yalova, Hatay, Osmaniye, Giresun, Hakkari, Şırnak, Mardin, Batman ve Siirt çevreleri ile Diyarbakır’ın güney ve doğu ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.