Ana SayfaDünyaWP: CIA, Kaşıkçı cinayetinin emrini Muhammed bin Selman’ın verdiği sonucuna ulaştı

WP: CIA, Kaşıkçı cinayetinin emrini Muhammed bin Selman’ın verdiği sonucuna ulaştı

HABER MERKEZİ – Washington Post, CIA’in gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’ın verdiği sonucuna ulaştığını öne sürdü. Söz konusu habere ilişkin açıklama yapan ABD Başkan Yardımcısı, “ABD, cinayetten sorumlu olan herkesten hesap sormakta kararlı” dedi.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, Merkezi Haberalma Teşkilatı’nın (CIA) gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini verenin Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman olduğu sonucuna ulaştığını yazdı.

Washington Post’un haberine göre CIA’in değerlendirmesi, Muhammed bin Selman’ın kardeşi ve Suudi Arabistan’ın ABD Büyükelçisi Halid bin Selman’ın Cemal Kaşıkçı ile yaptığı telefon görüşmesine ve bazı diğer bulgulara dayanıyor.

Bu konuşmada Büyükelçi Halid Bin Selman’ın Veliaht Prensi’nin emriyle gazetecinin İstanbul’daki konsolosluğa gitmesine sağladığı belirtiliyor.

Haberde, CIA’in suçun işlendiğini gösteren açık bir delil ortada olmasa da, Veliaht Prensi’nin onayı olmadan böyle bir cinayetin işlenemeyeceği görüşünden yola çıktığına dikkat çekiliyor.

Suudi Arabistan ise Veliaht Prensi’nin olaydan haberi ya da sorumluluğu olmadığını savunuyor.

Öte yandan gazetenin ulaştığı CIA yetkilileri iddialarla ilgili görüş vermeyi reddetti.

Pence: Kaşıkçı’nın failleri hesap verecek

Kaşıkçı’nın öldürülmesi emrini Suudi Arabistan Veliaht Prensi’nin verdiğine dair Washington Post’a yansıyan haberrin ardından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’ten bir açıklama geldi.

Cinayeti “gaddarlık” olarak tanımlayan Pence, “ABD, cinayetten sorumlu olan herkesten hesap sormakta kararlı” dedi.


Kaşıkçı cinayeti: Suudi Arabistan Başsavcılığı beş şüphelinin idamını istedi

Riyad’dan Ankara’ya Kaşıkçı yanıtı: Uluslararası soruşturmaya gerek yok


Ne olmuştu?

Suudi Arabistan vatandaşı olan gazeteci ve Washington Post yazarı Cemal Kaşıkçı, evrak işlemleri için 2 Ekim’de İstanbul Levent’teki başkonsolosluk binasına girmiş, bir daha kendisinden haber alınamamıştı.

İlk olarak Kaşıkçı’nın binadan ayrıldığını söyleyen Suudi Arabistan yönetimi, 20 Ekim’de gazetecinin başkonsolosluk binasında ‘arbede sonucu’ öldüğünü öne sürmüştü.

Suudi yetkililerin talimatıyla öldürüldüğü üzerine durulan Kaşıkçı’nın cesedi ise hala ortada yok.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Leyla Güven'e destek: Beş kentte açlık grevi eylemleri başladı
Sonraki Haber
Şule İdil Dere davası: Yeni bilirkişi raporu istendi