Ana SayfaGüncelYalova’da 4.3 büyüklüğünde deprem

Yalova’da 4.3 büyüklüğünde deprem

HABER MERKEZİ – Yalova Çınarcık merkezli 4.3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Sarsıntı Marmara Bölgesi’nin bir bölümünden de hissedildi.

Merkezüssü Yalova’nın Çınarcık ilçesi ile ilçeye bağlı Esenköy beldesi arasında bir deprem meydana geldi.

Kandilli Rasathanesi, saat 05.36’da medyana gelen depremin büyüklüğünü 4.3 olarak açıklarken, sarsıntının yerin 6.9 kilometre altında gerçekleştiği kaydedildi.

Depremin büyüklüğü AFAD tarafından ise 4.1 olarak olarak açıklandı.

Sarsıntının Bursa, İstanbul, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildiği bildirildi.

Yalova Valisi: Kayıp yok

Yalova Valisi Muammer Erol, yaptığı yazılı açıklamada depremde can veya mal kaybının olmadığını bildirdi.

Erol, “Çınarcık Esenköy arasında saat 05.36 da 4,1 büyüklüğünde meydana gelen deprem dolayısı ile acil çağrı merkezimize, emniyet ve jandarma birimlerimize şu ana kadar can ve mal kaybı ile ilgili herhangi bir ihbar düşmemiştir” dedi.

“Yüzeye yakın olması nedeniyle geniş alanda hissedilmesi normal”

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Okan Tüysüz, depremin ardından NTV yayınında değerlendirmelerde bulundu.

“Bu deprem yıkıcı değil ama yüzeye yakın olması nedeniyle geniş alanda hissedilmesi normaldir. Şu an için telaş edilecek bir durum söz konusu değil ama izlemek gerekiyor.”

“İstanbul için beklediğimiz fay, şu anda olan depremin oldukça kuzeyinde. Beklenen büyük İstanbul depremini yaratacak fay üzerinde etki yaratacak bir faydan bahsetmiyoruz. Ama önemli olan depreme hazırlıklı olmak. Maalesef ne toplum ne ülke olarak hazırlıklarımızın tamam olmadığı en yetkili ağızlar tarafından ifade edilmekte. Deprem herhangi bir zamanda herhangi bir anda olabilir. Marmara Denizi ve Bingöl’de deprem beklentisi vardır ve zamanı sürpriz olmaz.”