Ana SayfaGüncelYönetmen Kazım Öz gözaltına alındı

Yönetmen Kazım Öz gözaltına alındı

HABER MERKEZİ – ‘Zer’ filminin yönetmeni Kazım Öz, hakkında açılan bir soruşturma kapsamında Dersim’de gözaltına alındı.

Yönetmen, senarist ve görüntü yönetmeni Kazım Öz, Dersim’in Pertek ilçesinde gözaltına alındı.

Gözaltına alındığını Facebook’tan duyuran Öz, “Hakkımda arama kararı var diye Pertek çıkışında gözaltına alınıyorum” dedi.

Avukat Enver Doğan, Öz’ün Diyarbakır’da hakkında açılan bir soruşturma nedeniyle gözaltına alındığını söyledi ve Gazete Duvar’a şu açıklamalarda bulundu:

“Diyarbakır’da bir soruşturma başlatılmış. Muhtemelen ifade vermeye gitmediği için hakkında yakalama kararı çıkarılmış olabilir. Çünkü yakınlarından öğrendiğim kadarıyla Kazım beyin bir adres değişikliği olmuş ve bu nedenle tebligat kendisine ulaşmamış olabilir. İfadesi alındıktan sonra serbest bırakılabileceğini tahmin ediyorum.”

Kazım Öz’ün sağlık kontrolünün ardından götürüldüğü Pertek İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde bekletildiğini de söyleyen Enver Doğan, “İfade vermek üzere Diyarbakır’a da götürülebilir ama buna gerek de kalmayabilir. Ancak hakkındaki soruşturmanın içeriğini bilmiyoruz, bunun için dosyanın Pertek’e ulaştırılmasını bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Kazım Öz’ün eserleri

2017 yılında ‘Zer’ filmiyle gündeme gelen Öz’ün daha önce yönetmenliğini yaptığı film ve belgeseller ise şöyle: Fotoğraf (2001), Uzak / Dur (2005), Fırtına / Bahoz (2008), Son Mevsim: Şavaklar / Demsala Dawî: Şewaxan (2009), Bir Varmış Bir Yokmuş / He Bû Tune Bû (2014).


Kazım Öz’le ‘Zer’ üzerine: Hikayeler birbirine dokunuyor, filmim Cemal Süreya’ya da bir selamdır