Ana SayfaToplumsal CinsiyetZehra Demir’i tehdit ederek, intiharına sebep olan erkek 6 gün sonra tahliye edildi

Zehra Demir’i tehdit ederek, intiharına sebep olan erkek 6 gün sonra tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Antalya’da Zehra Demir’i evinin önüne gelerek tehdit eden ve kadının intihar etmesine neden olan Süleyman Taruk, 6 gün tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildi.

Antalya’da yaşayan Süleyman Taruk kendi iddiasına göre 18 yaşındaki Zehra Demir isimli kadınla sevgili olduktan bir süre sonra terk edildi.

Bunun üzerine Taruk, 28 Eylül akşamı Demir’i arayarak, biten ilişkilerini kadının ağabeyine anlatmakla tehdit etti.

Ardından kadının evine giden Taruk, burada da Demir’i tehdit etmeyi sürdürdü.

Taruk’un, kardeşleriyle tartışmaya başlaması üzerine tehditlere dayanamayan kadın evinin bulunduğu dördüncü kattan aşağı atladı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’ın haberine göre Demir, kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi.

Davada görevsizlik kararı ve tahliye

Demir’in intihar ettiği an bıçakla Demir Ailesi’ne saldıran Taruk, 29 Eylül’de intihara yönlendirme savıyla tutuklandı.

Ancak Antalya 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, 4 Ekim günü, intihara yönlendirme suçuna dört yıldan 16 yıla kadar hapis cezası öngörüldüğünü ve davanın asliye ceza mahkemesinde görülmesi gerektiğini vurgulayarak görevsizlik kararı verdi.

Mahkeme Taruk’u, ‘suçun mahiyetinin değişme ihtimali, delil durumu ve tutuklamanın tedbir oluşu’ gerekçesiyle tahliye etti.

Demir ailesinin avukatı Hadi Cin, karara itiraz ederek, Demir’in aralarındaki ilişkiyi bitirdiğini söylemesi üzerine Taruk’un her fırsatta kadını tehdit ettiğini ve zorla evine girmeye çalıştığını belirtti.

Demir’in ölümcül şekildeki şiddetten ötürü intihara sürüklendiğini kaydeden Cin, TCK’nın 84/4. maddesine göre ‘cebir veya tehdit kullanarak kişileri intihara mecbur edenler, kasten öldürme suçundan sorumlu tutulur’ maddesinden yargılama yapılması gerektiğini savundu.