Ana SayfaGüncel15 Temmuz Derneği’nden Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

15 Temmuz Derneği’nden Fatih Portakal hakkında suç duyurusu

HABER MERKEZİ – Antalya 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, FOX TV Ana Haber Sunucusu Fatih Portakal hakkında suç duyurusunda bulunuldu.

Antalya Adliyesine gelen 15 Temmuz Vatan Şehitleri, Gazileri ve Terör Mağdurlarının Adını Yaşatma ve Yardımlaşma Derneği üyeleri, Cumhuriyet savcılığına Fatih Portakal’ın Fransa’daki sarı yeleklilerin eylemlerine ilişkin yaptığı konuşmada “terör örgütlerini göreve çağırdığını” iddia ederek, suç duyurusunda bulundu.

Dernek Başkanı Meltem Kılıç, Portakal’ın 10 Aralık tarihindeki ana haber bülteninde “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?” sözleriyle” terör örgütlerini ve sempatizanlarını göreve çağırdığını” iddia etti.

Portakal’ın Fransa’da olduğu gibi insanları ayaklanmaya davet ettiğini ileri süren Kılınç, Portakal hakkında dava açılmasını istediklerini dile getirdi.

Previous post
ALES/3 sonuçları açıklandı
Next post
3 yıl hapis cezasına çarptırılan gazeteci Ece Sevim Öztürk tahliye edildi