Ana SayfaGüncel17 yıldır ilk kez: Altyazı basılı yayına ara verdi

17 yıldır ilk kez: Altyazı basılı yayına ara verdi

HABER MERKEZİ – 17 yıldır aralıksız yayınlanan Altyazı Dergisi önümüzdeki ay çıkmayacak.

Aylık sinema dergisi Altyazı, Ocak 2019’da basılı dergi yayımlamayacaklarını duyurdu.

Altyazı Dergisi’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada şöyle denildi:

“On yedi yılı aşkın süredir aralıksız yayımlanan Altyazı, elimizde olmayan sebeplerle Ocak ayında çıkmayacak. Kısa süreliğine yayınına ara vereceğimiz matbu dergi, çok yakında kaldığı yerden devam edecek. Bu süreçte Altyazı’nın seminerleri ve diğer etkinlikleri sürüyor. Altyazı’nın 189. sayısıyla en kısa zamanda yeniden buluşmak dileğiyle. Gelişmeler için sosyal medya hesaplarımızı ve http://www.altyazi.net adresini takip edebilirsiniz.”

Altyazı Dergisi hakkında

Fırat Yücel’in Genel Yayın Yönetmenliği’ndeki aylık sinema dergisi Altyazı, 2001’in Ekim ayından bugüne her ay düzenli olarak film eleştirisi ve analizine önem veren bir yayın anlayışı benimsiyor.

Altyazı, bir yandan Türkiye’de vizyona giren filmlerle ilgili yorum odaklı yazılara yer verirken, diğer yandan da ana akım medyada fazla yer bulamayan kısa film, belgesel ve deneysel sinema gibi alanlara görünürlük kazandırmaya çabalıyor.

Kağıt krizi

Dergiden yapılan açıklamada basılı yayına ara verilme nedenine açıklık getirilmemesine rağmen tamamına yakını ithal edilen gazete ve dergi kağıdı nedeniyle basılı medya organları zor günler geçiriyor, ya yayınlar durduruluyor ya da  yayınlara ara veriyor.

Döviz kurlarıyla bağlantılı olarak kağıt fiyatlarının yükselmesi nedeniyle geçtiğimiz Kurban Bayramı’nda Aydınlık gazetesi üç gün boyunca yayınlanmamıştı. Cumhuriyet ve Sözcü gazetelerine de zam yapıldı.

Bağımsız yayınevleri de aynı şekilde zor günlerden geçiyor.

Kâğıt fiyatlarının dolara bağlı olarak üç kat artmasının ‘basına büyük darbe vurduğunu’ belirten Türkiye Gazeteciler Sendikası ise hükümete çağrı yaparak kâğıt krizine acil bir çözüm bulunmasını aksi halde yeni kapanmalar yaşanacağını söylüyor. Sendika, “Kısa vadede kâğıtta vergiler sıfırlanmalıdır” diyor.