Ana SayfaGüncel170’i aşkın ismin ‘Afrin mektubu’na 11 ay sonra soruşturma

170’i aşkın ismin ‘Afrin mektubu’na 11 ay sonra soruşturma

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin Afrin’e yönelik harekatına ilişkin dönemin tüm milletvekillerine mektup gönderen Yurttaş Girişimi üyeleri hakkında soruşturma açıldı.

Türkiye’nin ‘Zeytin Dalı’ adı verilen Afrin’e dönük harekatının durdurulmasına ilişkin milletvekillerine mektup gönderen Yurttaş Girişimi üyeleri hakkında soruşturma açıldığı ortaya çıktı.

Soruşturma açılan mektubu gönderenler arasında eski bakanlar Fikret Ünlü, Ertuğrul Günay ve Ziya Halis’in yanı sıra Zülfü Livaneli, Gülriz Sururi, Genco Erkal, Halil Ergün, Hasan Cemal, Ayşe Hür, Rakel Dink, Lale Mansur, Suavi, Tarhan Erdem, Ufuk Uras gibi isimler yer alıyordu.

Diken’de Kemal Göktaş’ın haberine göre, mektubun kamuoyuna yansımasından 11 ay sonra, mektupla ilgili A Haber tarafından 24 Ocak 2018’de yayınlanan ‘170 imza ile ikinci bildiri skandalı’ başlıklı haber de dosyaya konularak ifade alma işlemleri başlatıldı.

Soruşturma kapsamında bazı isimlerin polis tarafından Terörle Mücadele Şubesi’ne çağrılarak ifadelerinin alındığı belirtildi.

Habere göre, polis, ifadesini aldığı isimlere “Operasyonun PKK’nın Suriye uzantısı olan PYD’ye karşı yapıldığı göz önüne alındığında operasyonun yapılmamasının istendiği bildiriyi imzalamaktaki amacınız nedir?” sorusu da yöneltti.

Ne olmuştu?

24 Ocak’ta aralarında eski bakan, oyuncu, yazar, yönetmen ve gazetecinin de bulunduğu 170’i aşkın isim, Afrin’e yönelik harekatın durdurulmasını talep eden ortak bir mektubun altına imza atarak başta AKP’li milletvekilleri olmak üzere Meclis’teki tüm vekillere elektronik posta ile göndermişti.

Mektuba ve mektubu imzalayan isimlerin tamamına BURADAN ulaşabilirsiniz.

Previous post
“Don Kişot'u Öldüren Adam” vizyona girdi
Next post
Genco Erkal’dan 60'ıncı sanat yılında 'Merhaba'