Ana SayfaGüncel2 kentte ‘açlık grevi’ operasyonu: Çok sayıda siyasetçiye gözaltı

2 kentte ‘açlık grevi’ operasyonu: Çok sayıda siyasetçiye gözaltı

HABER MERKEZİ – Diyarbakır ve Hakkari’de yapılan ev baskınlarında Leyla Güven’in açlık grevi eylemine destek amacıyla eylem yapan çok sayıda HDP ve DBP yöneticisi ve üyesi gözaltına alındı.

Diyarbakır’ın merkez ilçelerinde bu sabah saatlerinde Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi’nin (DBP) yönetici ve üyelerinin evlerine polislerce baskınlar düzenlendi.

Operasyon sonucu HDP Bağlar İlçe Eş Başkanı Necmettin Burakmak, Yenişehir İlçe Eş Başkanı Vahap Günay, HDP Kayapınar İlçe Eş Başkanı Haluk Eyüpoğlu, DBP Bağlar İlçe Eş Başkanı Ali Alkan, DBP yöneticisi Ramazan Üngür ve HDP yöneticileri Osman Dön ile Sait Demir gözaltına alındı.

Gözaltına alınan isimler Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’ne götürülürken, gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Gözaltına alınan siyasetçiler, 17-18 Kasım tarihlerinde HDP Diyarbakır il binasında tutuklu HDP Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek amacıyla açlık grevine katılmıştı.

Hakkari’de sekiz gözaltı

Hakkari’de de sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında Leyla Güven’in sürdürdüğü açlık grevi eylemine destek amacıyla önceki hafta üç günlük açlık grevine giren sekiz kişi gözaltına alındı.

Yapılan ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanı Zeynep Kaya, DBP İl Eş Başkanı Nuriye Aktaş, DBP Yüksekova İlçe Eş Başkanı Nevzat Kaya ile parti üyeleri Şehriban Acar, Keskin Erol, Necip Coşkun ve Nurettin Atsız’ın gözaltına alındığı öğrenildi.

Gözaltına alınanlar Hakkari Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Leyla Güven’in açlık grevi 28’inci günde

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 28’inci gününde.

Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylüyor.

Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” diyor.

Previous post
Yeni Kaledonya'da 7.5'lik deprem ve tsunami uyarısı
Next post
İstanbul dahil üç kent için kuvvetli yağış uyarısı