Ana SayfaGüncel72 gündür açlık grevindeydi: Hasta tutuklu Özelmalı hastaneye kaldırıldı

72 gündür açlık grevindeydi: Hasta tutuklu Özelmalı hastaneye kaldırıldı

HABER MERKEZİ – Adana Kürkçüler Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı’nın 7 Aralık’ta bilincinin kapanması üzerine hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Adana Kürkçüler F Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, 27 Eylül’de tahliye talebiyle açlık grevi eylemine başlamıştı.

Aynı cezaevinde bulunan Harun Kaya, Özelmalı’nın açlık grevinin 72’nci gününde (7 Aralık) durumunun kötüleşerek bilincinin kapanmasıyla Adana Şehir Hastanesi’ne kaldırıldığını ve tedavi altına alındığını söyledi.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alana habere göre Kaya, “5 Aralık Çarşamba günü Kemal arkadaşımız su almayı bile bıraktı. 7 Aralık Cuma günü açlık grevinin 72’nci gününde ise bilinci kapandı. Hastaneye kaldırıldı. Bilinci kapandığı için müdahalede bulunmuşlar. Serum takmışlar. Şu an için durumu iyi ve konuşabiliyor” dedi.

Harun Kaya, sözlerini “Heyet önüne çıkmış ama daha hastane raporu yok. Savcının hastane raporu olmadığı için kabul ya da ret kararı da yok. Kemal arkadaşımızın Adli Tıp Kurumu’na sevk edilmesini bekliyoruz. Arkadaşımızın durumu kötü ve serbest bırakılması gerekir. Kamuoyuna çağrımız Kemal arkadaşımıza sahip çıkmasıdır” diye sürdürdü.

Wernicke Korsakoff hastası Kemal Özelmalı, aynı zamanda bağırsak, böbrek sancısı, prostat, idrar tutamama, görme ve duymada azalma, denge bozukluğu, kol ve bacaklarda uyuşma rahatsızlıkları yaşıyor.

Previous post
Aslan, fil, gergedan: Kenya paralarında başkanların yerini hayvanlar aldı
Next post
Dünyadan Özgür Gündem davasından ceza alan beş gazeteciye destek mesajı