Ana SayfaDünyaABD-Meksika sınırında gözaltına alınan 7 yaşındaki göçmen çocuk ‘susuzluktan öldü’

ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan 7 yaşındaki göçmen çocuk ‘susuzluktan öldü’

HABER MERKEZİ – Washington Post gazetesi, ABD-Meksika sınırında babası ile birlikte gözaltına alınan 7 yaşındaki bir kız çocuğunun susuzluktan hayatını kaybettiğini yazdı.

ABD’nin önde gelen gazetelerinden Washington Post gazetesi, ABD-Meksika sınırında gözaltına alınan Guatemalalı bir kız çocuğunun susuzluktan hayatını kaybettiğini aktardı.

Gazetenin haberinde adı açıklanmayan 7 yaşındaki göçmen çocuğun, geçen hafta Meksika’dan ABD’ye geçtikten sonra sınır devriyeleri tarafından babasıyla birlikte gözaltına alındığı belirtildi.

Çocuğun 8 saatten fazla bir süre sonra nöbet geçirdiği ve ateşinin çıktığı bildirildi.

El Paso kentindeki çocuk hastanesine kaldırılan göçmen çocuk, kalbi durduktan sonra hayata döndürülse de 24 saat sonra hayatını kaybetti.

Yetkililer otopsi yapılacağını ancak sonucun açıklanmasının haftalar alacağını belirtse de hastanedeki doktorlar çocuğun ölüm nedeni olarak ateş, aşırı sıvı kaybı ve septik şoku gösterdi.

Diğer yandan gümrük yetkilileri Guatemalalı çocuğun “bir kaç gündür yemek yemediğini ve su içmediğini” de ifade etti.

‘Hesap vermeyen zulüm kültürü’

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre ABD Gümrük ve Sınır Koruma Bürosu, gözaltına alınan baba ve kızının, 6 Aralık’ta ABD’nin New Mexico eyaletine bağlı Lordsburg kentinin güneyinde 163 kişilik bir grup içinde devriye görevlilerine teslim olduklarını bildirdi.

Büro Sözcüsü Andrew Meehan, “Çocuğun ailesine en içten taziyelerimizi sunuyoruz” dedi ve şu savunmada bulundu: “Devriye görevlileri çocuğun hayatını kurtarmak için zorlu koşullarda elinden geleni yaptı.”

ACLU Sınır Hakları Merkezi ise gümrük yetkililerini ‘hesap vermeyen’ olarak niteliyor ve ‘zulüm kültürü’ nedeniyle göçmen çocuğun ölümüne neden olmakla suçluyor.

ACLU’nun danışmanı Cynthia Pompa, “Bu olayın ortaya çıkması için bir hafta geçmiş olması gerçek bir şeffaflığa ihtiyaç olduğunu gösteriyor. Bu trajedinin nasıl gerçekleştiğini öğrenmek için sıkı bir soruşturma ve gelecekte ölümleri engellemek için ciddi reformlar yapılması çağrısında bulunuyoruz” diye konuştu.