Ana SayfaCezaevleriAçlık grevindeki Leyla Güven’den yeni yıl mesajı

Açlık grevindeki Leyla Güven’den yeni yıl mesajı

HABER MERKEZİ – Yaklaşık iki aydır açlık grevi eylemini sürdüren tutuklu HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven, yeni yıl mesajında “Açlığın, sefaletin, işsizliğin, çocuk istismarının, kadın kırımının, tutuklamaların, ölümlerin olmadığı bir yıl olması dileğiyle, herkesin özellikle direnişçilerin yeni yılını kutluyorum” dedi.

“Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven, açlık grevi eyleminde 54’üncü günü geride bırakıyor.

Güven, tutuklu bulunduğu cezaevinden kaleme aldığı mektup ile yeni yıl mesajı paylaştı.

Leyla Güven’in 2019’un ‘direniş yılı’ olacağı mesajını verdiği mektubu şöyle:

“Toplumlar her yeni yılı karşılarken, en çok özlem duydukları, olmasını istedikleri arzularının gerçekleşmesini ister ve dilerler. Bu istem ve özlemler her coğrafya ve topluma göre değişir. Ortadoğu’nun en eski, en kadim halkı olan Kürtlerin ortak ve neredeyse tek bir özlem ve istemi var. Kalıcı ve onurlu bir barış. Yediden yetmişe herkesin istemi toplumsal barışın gelmesi. Bu ortak talep için yaşamın her alanında kesintisiz mücadele ediyorlar.

“2018 yılının başlangıcında bütün Kürtlerin yüreği zeytin kokan kent Afrin’de atıyordu. 2019 yılının başlangıcında ise bu yürek, dünya kenti olan DAİŞ’in işgalinden kurtulmayı başaran Kobanê’de atıyor. Yine 2018’den önce ve sonra Kürt halkının üzerindeki tecrit kalkmış değil. Sayın Öcalan’a uygulanan tecrit tüm Kürt halkına uygulanmakta. Kuşkusuz 2018’de geçmişteki yıllar gibi acısı, kederi ile geride kaldı. Yerleri asla doldurulmayacak halk kahramanları fiziken bu yıl içinde aramızdan ayrıldılar. İbrahim Ayhan yoldaş ve daha niceleri.

“Acılar hiç değişmedi, hatta katlandı. Ne mi oldu? Kadınlar her zaman olduğu gibi erkek şiddetinin kurbanı oldular. Cezaevleri dolup taştı, hukuksuzluklar hat safhada. Bedel ödenerek elde edilen haklar ellerinden alınmak isteniyor. Ve tabii tutsaklar yine direniyorlar. Bu insanlık suçu olan tecrit kalkmadı, kalkması için direniş var. Çocuk tutsaklar saldırı altında olmaya devam ediyor. Hasta tutsaklar yavaş yavaş ölüme terk ediliyor. Toplumun vicdanı kanamaya devam etti.

“Barış Anneleri, Cumartesi Anneleri toplanmayı bırakmadı. Kendisinin de bir annesi olduğunu unutan bakan; eli coplu, gaz bombalı polisini annelere saldırttı. Ölümler durmadı, barışın adı cılız kaldı.

“2018’de AKP-MHP faşist iktidarının yasakları, baskıları, saldırıları artarak sürdü. Kürt halkının seçilmişleri yargı eliyle siyaset dışına itildiler. Tutuklandılar, cezalandırıldılar. Düşünce suçundan, ifade özgürlüğünden yargılanmayan kimse kalmadı. DTK faaliyetlerinden dolayı yüzlerce insan gözaltına alındı, tutuklandı, onlarca yıllık cezalar aldılar. Oysa DTK Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümünün adresidir.

“2018 yılının bir de başarıları var. Faşizm ortamında gerçekleşen seçimlerde büyük başarılar elde ettik. Newroz’da, 8 Mart’ta alanlarda oldu Kürtler. Yılın son baharında ise tecridin bir insanlık suçu olduğu gerçeğinden hareketle tecridi kırmanın direnişini başlattık. Evet 2019 yılına Amed zindanında büyük ölüm orucu direniş ruhu ile giriyoruz. Aradan 36 yıl geçmesine rağmen direniş ruhunun hala canlı olduğunu bilmek, yaşamak onur verici. Yeni yılı direniş ile karşılamak inanılmaz güzel bir duygu. Bu aynı zamanda bütün yılın direniş ile geçeceğinde müjdesi. Direnişi büyüterek tecridi kaldırmak mümkün.

“2019 yılı tamda özgürlük yılı olacak. Rojava’da kızıl bir güneşin doğuşuna tanıklık edeceğiz. Halkların birlikte yaşam sözleşmesinin hayat bulacağı bir devrim, Rojava devrimi. Dünyanın en büyük kadın devriminin yaşandığı bu coğrafyada yaşanacak, demokratik gelişmeler bütün Ortadoğu’yu etkileyecek ve halklar artık başkalarının çözümüne ihtiyaç duymayacak. 2019’dan beklentilerimizden çok hedefimiz büyük olacak. Açlığın, sefaletin, işsizliğin, çocuk istismarının, kadın kırımının, tutuklamaların, ölümlerin olmadığı bir yıl olması dileğiyle, herkesin özellikle direnişçilerin yeni yılını kutluyorum. Yeni yıl direnişin kazandığı bir yıl olsun.”


Selahattin Demirtaş yazdı: Leyla’nın çağrısına ses verme zamanı

Previous post
Yerel seçimler: HDP 30 merkezde adaylarını halk oylamasıyla belirledi
Next post
Büyük ikramiye tam bilete isabet etti