Ana SayfaGüncelAçlık grevindeyken gözaltına alınmışlardı: 35 kişi 8 gün sonra serbest

Açlık grevindeyken gözaltına alınmışlardı: 35 kişi 8 gün sonra serbest

HABER MERKEZİ – Leyla Güven’in eylemine destek amacıyla açlık grevine giren ve HDP Diyarbakır İl Binası’na düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınan 35 kişi 8 gün sonra “adli kontrol tedbiri” ile serbest bırakıldı

“Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in eylemine destek vermek amacıyla 12 Aralık’ta üç günlük açlık grevi eylemine başlayan 35 kişi, HDP Diyarbakır il binasına düzenlenen polis baskınıyla gözaltına alınmıştı.


İki kentte HDP’ye polis baskını: Açlık grevindeki en az 50 kadın gözaltına alındı


Savcılığın talebi üzerine Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nin verdiği 4 gün ek gözaltı süresinin ardından gözaltına alınanlar bu sabah Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nden adliyeye sevk edildi.

Emniyet Müdürlüğü’nde 8 gün tutulan 35 kişiye, üzerinde Leyla Güven’in fotoğrafı ile “Leyla Güven haklıdır. Tecrit kalkmalıdır” yazısının bulunduğu “önlüklerin nereden temin edildiği ve açlık grevine niçin girildiği” soruları yöneltildi.

Girdikleri açlık grevi eylemi nedeniyle ‘örgüt üyesi olmak’ ile suçlanan 35 kişi ifadelerinde suçlamaları reddederken, adli kontrol şartı talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

Sulh Ceza Hakimliği, 35 kişiyi “yurtdışı çıkış yasağı” ve “adli kontrol şartı” ile serbest bıraktı.

Hakim, açlık grevine giren bazı kişilere haftada 3 gün imza atmak şartıyla adli kontrol tedbiri verdi.

Previous post
Akar'dan Fırat'ın doğusuna operasyon mesajı
Next post
Çekilmeyeceğini açıklayan Fransa: DSG'nin güvenliğini de garanti edeceğiz