Ana SayfaGüncelAf Örgütü: Türkiye, Rusya ve ABD insan haklarına saldırıyor

Af Örgütü: Türkiye, Rusya ve ABD insan haklarına saldırıyor

HABER MERKEZİ – Uluslararası Af Örgütü‘nün Almanya Genel Sekreteri, Türkiye, Rusya ve ABD’yi “insan haklarına saldırmakla” suçladı.

Uluslararası Af Örgütü‘nün Almanya temsilciliği, Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin 70‘inci yıldönümü vesilesiyle bir açıklama yaptı.

Af Örgütü’nün Almanya Genel Sekreteri Markus Beeko açıklamasında Türkiye, Rusya ve ABD’yi “insan haklarına saldırmakla” suçladı.

Özellikle Rusya ve Türkiye’nin İnsan Hakları Sözleşmesi’ni sorguladığını ya da kısmen devre dışı bıraktığını savunan Bekoo, ABD Başkanı Donald Trump’ın ise Meksika sınırında yüzlerce çocuğu ailelerinden ayırdığını, işkence yasağını da sorguladığını belirtti.

Bekoo, “Bunlar insan hakları ve uluslarararası çerçevenin korunması için sağlanan uzlaşmanın bilinçli olarak ihlal edilmesidir” dedi.

Af Örgütü temsilcisi, İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin kabul edilmesinin 70’inci yıldönümünde insan hakları alanında Almanya’da da eksiklikler bulunduğunun altını çizdi.


DW Türkçe’den kısaltılmıştır, tamamına BURADAN bakabilirsiniz
Previous post
Albayrak: 2019 bütçesi tasarruf bütçesi olacak
Next post
İHD ve TİHV: İnsan hakları değerleri tümüyle tasfiye ediliyor