Ana SayfaGüncelAhmet Türk Mardin Büyükşehir Belediyesi için HDP’den aday adayı oldu

Ahmet Türk Mardin Büyükşehir Belediyesi için HDP’den aday adayı oldu

HABER MERKEZİ – Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı için HDP’den aday adayı oldu.

Deneyimli Kürt siyasetçi Ahmet Türk, Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkanlığı için Halkların Demokratik Partisi’nden (HDP) aday adaylığı başvurusunda bulundu.

HDP İl Örgütü binasına gelerek başvuru dosyasını komisyona teslim eden Türk, kesin adaylık kararının partisi ve halk tarafından verileceğini söyledi.

Mezopotamya Ajansı’na konuşan Türk, “Halkın iradesinin gasp edildiği bir dönemde, bu gaspa karşı bütün gücümüzle iktidarın yürüttüğü politikanın yanlışlığını anlatmalıyız. Halkın iradesini gasp edenlere karşı demokratik bir güç birliğine ihtiyacımız var. Bu seçim açıkçası halkımız için bir sınavdır. Bizim için bir rövanştır. Kayyum atayanlara, halkın iradesini hiçleştirenlere karşı bir mücadeledir. Biz o şekilde değerlendiriyoruz” ifadelerini kullandı.

Türk, açıklamasının ardından Leyla Güven’e destek için açlık grevinde bulunan HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay’ı ziyaret edip, sohbet etti.

2014 yılında seçilmişti

2014 yılında yapılan yerel seçimlerde Februniye Akyol ile birlikte Mardin Büyükşehir Belediyesi eşbaşkanlığına seçilen Ahmet Türk, İçişleri Bakanlığı tarafından 16 Kasım 2016’da görevlerinden uzaklaştırılması sonrası yerlerine kayyum atanmıştı.