Ana SayfaGüncelAkar’dan Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı

Akar’dan Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı

HABER MERKEZİ – Suriye’de Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı veren Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Fırat’ın doğusunda çukur kazanlar, kazdıkları çukurlara gömülecekler” dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Katar Milli Günü törenlerine katılmak üzere geldiği Doha’da açıklamalarda bulundu, Fırat’ın doğusuna operasyon mesajları verdi.

Akar, “Fırat’ın doğusunda çukur kazanlar, kazdıkları çukurlara gömülecekler” diye konuştu.

“Şu anda Münbiç’te, Fırat’ın doğusunda bazı çukurların, tünellerin kazıldığı söyleniyor. İster çukur ister tünel kazsınlar, isterse yerin dibine girsinler, yeri ve zamanı geldiğinde bunlar kazdıkları çukurlara gömülecekler. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.

“Sincar, asla ikinci bir Kandil olmayacak. Bu konuda elimizden gelen neyse bunları yaptık, yapmaya devam edeceğiz, buna asla müsade etmeyeceğiz.”

Erdoğan’ın operasyon mesajı

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 12 Aralık’ta Fırat’ın doğusuna yani Demokratik Suriye Güçleri denetimindeki bölgelere “bir kaç gün içerisinde operasyon düzenleneceğini” söylemişti.

Erdoğan’ın bu açıklamasından bir hafta sonra ABD Başkanı Donald Trump, dün, IŞİD’i yendiklerini savunarak Suriye’den çekileceklerini duyurdu.