Ana SayfaGüncelAKP’nin Van adayı: Bekir Kaya aleyhine tanıklık yapan Necdet Takva

AKP’nin Van adayı: Bekir Kaya aleyhine tanıklık yapan Necdet Takva

HABER MERKEZİ – Tutuklu belediye eş başkanı Bekir Kaya aleyhinde tanıklık yapan Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva, AKP’nin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı oldu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 14 şehirdeki belediye başkan adayını açıkladı.

Erdoğan, Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’nın partisinini Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğunu duyurdu.


Yerel seçimler: Erdoğan, 14 ilin adayını açıkladı


Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre Necdet Takva, Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ve 10 belediye çalışanı hakkında açılan davada tanıklık yapmıştı.

Takva, Van’daki Kobani eylemleri sırasında Büyükşehir Belediyesi’ne ait araçların kent genelinde çıkan yangına müdahale etmediği ve temizlik yapmadığı iddiasında bulunmuştu.

Tanık ifadesini değiştirmişti

AKP adayı Takva, Mülkiye müfettişlerine verdiği ilk ifadesinde “Biz olaylar sırasında belediyeden hiçbir müdahale görmedik. Ne itfaiye ne temizlik ne de ulaşım hizmeti verilmedi. Esnafımız ve işadamlarımız çaresiz ve tek başlarına bırakıldılar. Mülkiye müfettişinin hazırladığı ifade tutanağını okumadan imzaladım” demişti.

Ancak Takva, kentte kendisine yönelik sert eleştirilerin ardından katıldığı duruşmada ifadesini değiştirerek, “Evlerimizden çıkamaz durumdaydık. Onların o dönemde olaylara nasıl müdahale ettiklerine bizzat şahit olmadım” diye beyanlarda bulunmuştu.

Suç durusunda bulunulmuştu

Yargılama sırasında yerine kayyum atanan Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Bekir Kaya ise çelişkili ifade veren ve “mülkiye müfettişinin hazırladığı ifade tutanağını okumadan imzaladım” diyen Necdet Takva hakkında “Yalan tanıklıktan” suç duyurusunda bulunulmasını talep etmişti.


Bekir Kaya’ya 8 yıl 3 ay hapis cezası: “Kararınız umrumda değil, mutlaka kazanacağız”

Previous post
Morrissey yeni albümünde Bob Dylan'dan Tim Hardin'e birçok ismin parçasını cover'layacak
Next post
Shakespeare'in son günlerini anlatan bir film: "All Is True"