Ana SayfaGüncelBahçeli’den ittifak açıklaması: MHP’de pazarlık söz konusu olmaz

Bahçeli’den ittifak açıklaması: MHP’de pazarlık söz konusu olmaz

HABER MERKEZİ – MHP lideri Bahçeli, AKP’den Meclis Başkanlığı’nın istendiği yönünde çıkan iddialara ilişkin “MHP’de pazarlık söz konusu olmaz” dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında Suriye’nin kuzeyinde ABD öncülüğünde kurulacağı belirtilen gözlem noktalarını eleştirdi ve bu noktaların finansörü oldukları iddia edilen Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni hedef aldı.

Bahçeli, özetle şunları söyledi:

“ABD kimi kimden korumakta, neyi gözlemlemek için hazırlık yapılmaktadır.”

“Gözlem noktalarını Suudi Arabistan’ın finanse edeceği iddiaları vardır… Bu doğruysa, Kaşıkçı cinayetinin altından kalkamayan Suudi Arabistan yönetimi, Türkiye husumetini gizleyemeyen Birleşik Arap Emirlikleri, ABD’ye olan diyet borçlarını anlaşılan bu şekilde ödeyeceklerdir.”

“MHP’de pazarlık söz konusu olmaz”

Bahçeli, grup toplantısının ardından Meclis kulisinde basın mensuplarının sorularını da yanıtladı.

MHP lideri Bahçeli, AKP ile yerel seçim ittifakına ilişkin şöyle konuştu:

“İki saygı değer yönetici çalışmalarını devam ettirmektedir. Önemli adımlar atılmıştır ve verimlidir. Cumhurbaşkanımızın Türkiye’ye dönüşüyle birlikte, kendi incelemelerini yaptıktan sonra görüşme istekleri olursa biz hazırız. Şu anki çalışma 30 büyük şehrin belediye başkanı ve onun alt yapısını oluşturan belediyeler üzerinde yoğunlaşmaktadır. 2014-2018 verileri göz önünde bulundurulmakta. Partizanca değil akıllıca bir yol izlenmektedir.”

Bahçeli, AKP’den Meclis Başkanlığı’nın istendiği yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise “Her defasında söylüyorum, MHP’de pazarlık söz konusu olmaz. Partimizin karşısında bir pazar vardır, her türlü sebze orada mevcuttur ve dileyen alıp satabilir. Ama bizim partimizde böyle şey olmaz… Meclis Başkanı henüz var…” şeklinde konuştu.