Ana SayfaGüncelBakan Gül: Yargı reformu 2019 Ocak’ta duyurulacak

Bakan Gül: Yargı reformu 2019 Ocak’ta duyurulacak

HABER MERKEZİ – Reform Eylem Grubu toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Adalet Bakanı Gül, yargı reform paketinin Ocak ayında kamuoyu ile paylaşılacağını söyledi.

Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin önemli mekanizmalarından olan Reform Eylem Grubu’nun 5’inci toplantısı sonrası Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ortak basın toplantısı düzenledi.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu yaptığı açıklamada, Avrupa’ya vizesiz seyahat için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Çavuşoğlu, gazeteci Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturması kapsamında Türkiye’nin Suudi Arabistan vatandaşların iadesi talebini reddeden Suudi Arabistan’ı çaba göstermemekle de suçladı.

Dışişleri Bakanı, Birleşmiş Milletler’den ortak bir soruşturma için talep aldıklarını da söyledi.

“Uluslararası soruşturma talepleri gelmeye başladı. BM soruşturması için talep geldi. Ortak bir başvuru için irade koymaya karar verdik.”

Yargı reform paketi 2019’da

Adalet Bakanı Gül ise yargı reform paketinin 2019’un Ocak ayında kamuoyu ile paylaşılacağını duyurdu.

“Türkiye-Avrupa Birliği Yüksek Düzeyli Ekonomik Diyalog Toplantısı’nın üçüncüsünü Şubat’ta gerçekleştirme noktasında mutabık kaldık” diyen Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak’ın açıklamaları da şöyle:

“Ticari partnerimiz AB ile işbirliğimizi güçlendirerek önemli adımlarla daha ileri noktaya taşımaya gayret gösteriyoruz. AB ile Gümrük Birliği’nin güncellenmesi konusunu yoğun diplomasiyi yürütmeye devam ediyoruz. Gümrük Birliği’nin güncellenmesi çok önemlidir Türkiye-AB sadece Gümrük Birliği’nin güncellenmesi değil işbirliklerinin gelişmesi ile de ekonomik anlamda kaldıraç görevi görecektir.”

Son toplantı 29 Ağustos’ta yapılmıştı

Siyasi reform önerilerinin hazırlanması ve uygulamaya yansıtılması aşamalarında aktif rol oynayan Reform Eylem Grubu toplantılarının ilki 8 Kasım 2014, ikincisi 20 Şubat 2015 ve üçüncüsü 11 Aralık 2015 tarihlerinde yapılmıştı.

Dördüncü toplantı ise 3 yıllık bir aranın ardından 29 Ağustos 2018’de gerçekleştirilmişti.

Son toplantının ardından konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, “Siyasi reform sürecinin hızlandırılması için mutabık kaldık” demişti.

Adalet Bakanı Gül ise “Yargıda hedef süresi uygulamasının pilot uygulamalarını Pazartesi günü başlatacağız. 1 Ocak’tan itibaren bu uygulama hayata geçecek” diye konuşmuştu.

Previous post
Baş'tan 2019 bütçesi özeti: Halktan alacağız, saraya vereceğiz
Next post
Gazeteci Adnan Bilen'e hapis cezası