Ana SayfaEkonomiBaş’tan 2019 bütçesi özeti: Halktan alacağız, saraya vereceğiz

Baş’tan 2019 bütçesi özeti: Halktan alacağız, saraya vereceğiz

HABER MERKEZİ – TİP Milletvekili Erkan Baş, 2019 bütçesi için “Milyonerleri daha da milyoner yapan bir bütçeyle karşı karşıyayız” dedi ve bütçeyi şöyle özetledi: ‘Halktan alacağız, saraya vereceğiz’.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM), 2019 yılı bütçe görüşmeleri ikinci gününde devam ediyor.

Meclis Genel Kurulu’nda konuşan Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Erkan Baş, 2019 bütçesi için “tek adam bütçesi” dedi.

Baş, “Emekçilerin, yoksulların gelirleri ile oluşturulmuş mali bir tabloyla karşı karşıyayız. Milyonerleri daha da milyoner yapan bir bütçeyle karşı karşıyayız. Bu bütçenin özeti ‘halktan alacağız, saraya vereceğiz’ bütçesi” ifadelerini kullandı.

Erkan Baş, şöyle devam etti:

“Bütçe tıpkı Saray’dan geldiği gibi, Plan ve Bütçe Komisyon görüşmelerinde de saatlerce süren tartışmalara rağmen tek bir virgülü değişmeden Genel Kurul’a getirildi. Bu bütçe emekçi düşmanı, anti-demokratik bir bütçe. Bakanlar konuşurken Harikalar Diyarı’ndaymış gibi konuşuyor. Ama bu parlamentonun kapsında insanlar, ‘işsiziz, açız’ diyerek kendilerini yaktı. Belki görmek istemediğiniz için görmüyorsunuz ama bu Meclis’te Halkla İlişkiler Binasına çıkıp ‘iş dilenmekten yoruldum’ diyerek intihar etmek isteyen vatandaşlar oldu.”


Albayrak: 2019 bütçesi tasarruf bütçesi olacak




Önceki Haber
AYM'den başörtüsü kararı: Öğrencinin eğitim hakkı ihlal edildi
Sonraki Haber
Bakan Gül: Yargı reformu 2019 Ocak'ta duyurulacak