Ana SayfaÖzel“Birlikte yaşam için tecrit kaldırılmalı”

“Birlikte yaşam için tecrit kaldırılmalı”

HABER MERKEZİ – Leyla Güven’e destek için İstanbul’da açlık grevi eylemi yapan HDP milletvekilleri webiz’e konuştu. Vekillerin ortak vurgusu Güven’in de ana talebi olan “Öcalan’a dönük tecridin kaldırılması” gerektiği.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi 29’uncu günü geride bırakırken Güven’e destek eylemleri devam ediyor.

Bu kapsamda partinin İstanbul il örgütünde de destek açlık grevi eylemleri yapıldı. Eyleme destek veren partinin İstanbul milletvekilleri Saruhan Oluç, Hüda Kaya, Ali Kenanoğlu ve Dilşat Canbaz konuya ilişkin webiz’e konuştu.

Güven’in eylemini sahiplendiklerini belirten Oluç, hiç kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’a dönük tecridin tüm Kürtlere yönelik olduğunu söyledi.

“Leyla Güven kendisi için açlık grevi yapmıyor. O, Öcalan’a dönük tecridin kalkması için eylemde. Çünkü barış olması için tecridin kalkması gerektiğini söylüyor. Bu tecrit sadece İmralı’da bir kişiye yönelik değil, o tecrit tüm Kürt halkına yöneliktir. Dünyanın her yerindeki Kürtlere yönelik bir tecrittir bu. Onların politik, psikolojik, kültürel, insani ve her türlü duygusuna yöneliktir. Bunun sona ermesi gerekiyor. Leyla Güven’in istediği de zaten hukuka uygun davranılması.

“Zannetmesin ki kimse Güven ya da Demirtaş cezaevinde ve bu da bizim sorunumuz değil. Bu iki örnek Türkiye’deki hukuksuzluğun resmidir. Yarın isimler değişir ama aynı hukuksuzluk başkalarının da başını yakar. Bugün bize yönelen bu saldırılar yarın tüm toplumsal muhalefete yönelecektir, yöneliyor da zaten.”

Kaya ise, “Hakikat kaybolduğunda en büyük bedeli ödeyen hep kadınlar olmuştur. Leyla Güven savaş politikalarının yarattığı çirkinliğe karşı bir duruş ortaya koydu. Sadece Leyla Güven değil, Kandıra ve diğer cezaevlerinde de kahraman kadınlarımız var. Biz de onların yanındayız” diye konuştu.

Kenanoğlu, Öcalan’a yönelik tecridin ‘ortak vatanda ortak yaşam talebini engelleyen bir tutum’ olduğunu belirtirken, “bu nedenle tecridin kaldırılması gerektiğini” söyledi.

HDP’li vekil, “Tecrit sadece Kürt halkı için değil, Türkiye’de yaşayan tüm toplumsal kesimler için önemlidir. Birlikte yaşam için tecrit kaldırılmalı” diye konuştu.

“Leyla Güven’in duruşu iradi, cesur bir duruş” diyen Canbaz ise kadın mücadelesine vurgu yaptı:

“Biz birbirimizden güç alıyoruz. Bu önemli eyleme biz de kadın yoldaşları olarak güç vermeye çalışıyoruz. Barışı en çok her alanda şiddete maruz kalan biz kadınlar istiyoruz.”


5 Aralık’ta çekilen webiz’deki programın tamamını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.


Twitter

Facebook

Youtube




Önceki Haber
Ankara'da belediye otobüsü yayalara çarptı: İki yaralı
Sonraki Haber
CHP'de 16 ilin başkan adayı belli oldu