Ana SayfaDünyaÇekilmeyeceğini açıklayan Fransa: DSG’nin güvenliğini de garanti edeceğiz

Çekilmeyeceğini açıklayan Fransa: DSG’nin güvenliğini de garanti edeceğiz

HABER MERKEZİ –ABD’nin aksine Suriye’den çekilmeyeceğini açıklayan Fransa’dan yapılan açıklamada, “Demokratik Suriye Güçleri dahil, ABD’nin tüm ortaklarının güvenliğini garanti etmek konusunda dikkatli davranılacağı” belirtildi.

ABD Başkanı Donald Trump’ın Suriye’den çekileceklerini açıklaması sonrası koalisyon güçlerinin Avrupalı ortakları Britanya ve Fransa’da karşı açıklamalar geldi.

Britanya tarafından yapılan açıklamada “IŞİD’in tehdit oluşturmaya devam ettiği” belirtilirken, Fransa da “Suriye’den çekilmiyoruz” açıklamasında bulundu.

Bu açıklamalar sonrası Fransa Dışişleri’nden bir açıklama daha geldi.

Artı Gerçek’in aktardığına göre Suriye’de sahada asker bulunduran bir diğer Batılı ülke olan Fransa’dan yapılan açıklamada “Fransa önümüzdeki haftalarda, Demokratik Suriye Güçleri dahil, ABD’nin tüm ortaklarının güvenliğini garanti etmek konusunda dikkatli davranacaktır” denildi.

Fransız Dışişleri, “ABD, yeni bir insani krizden ve teröristlerin dönüşünden kaçınılması amacıyla, Kuzeydoğu Suriye’deki halkların ve bu bölgedeki istikrarın korunmasını dikkate almalıdır” ifadelerini kullandı.

Ayrıca açıklamada ABD liderliğindeki koalisyonun ortaklarının, Amerikan askerlerinin çekilme takvimi ve koşulları konusunda ABD ile temaslara başladığı da kaydedildi.


ABD askeri çekilirken: Britanya’ya göre tehdit sürüyor, Fransa Suriye’de kalacak

‘IŞİD yenildi’ diyen Trump kendisiyle çelişti: Şimdi başkaları IŞİD ile mücadele etsin

ABD neden çekildi, Rusya ne yapacak?

ABD askeri çekilirken: Türkiye’nin hedefinde olan Suriye’deki Kürtler ne diyor?

Previous post
Açlık grevindeyken gözaltına alınmışlardı: 35 kişi 8 gün sonra serbest
Next post
İşkence edilen papağan öldü