Ana SayfaGüncelCem Uzan TMSF’nin el koyduğu 2,1 milyar euroyu geri alacak

Cem Uzan TMSF’nin el koyduğu 2,1 milyar euroyu geri alacak

HABER MERKEZİ – Fransa’da açılan davada, TMSF tarafından 2.1 milyar euro değerinde hissesine geçici olarak el konulan Cem Uzan haklı bulundu. Uzan’ın el konulan varlıklarının kendisine iade edilmesine karar verildi.

İstanbul 8. Ağır Ceza Mahkemesi, 2013 yılında Cem Uzan’a nitelikli zimmet suçuyla 18 sene 5 ay hapis ve yaklaşık 4 milyar 400 milyon TL adli para cezası vermişti.

Yargıtay söz konusu kararı 2015 yılında onamıştı.

Bunun üzerine 2017’nin Ağustos ayında Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) tarafından görevlendirilen bir icra memuru, Uzan’ın Fransa’nı başkenti Paris’teki evine baskın yaparak kasalarını zorla açmış ve kendisine ait 2.1 milyar euro değerinde hisseye el koymuştu.

BBC Türkçe’nin AFP’ye dayandırdığı habere göre, Türkiye’de yolsuzluk suçundan ceza alan ancak sığınmacı olarak Paris’te yaşayan Cem Uzan’ın mal varlıklarına el konulmasına ilişkin Fransa’da açılan davada hakim, Uzan’ı haklı buldu.

Fransa’da gerçekleşen dava sonucunda Uzan’ın geçici olarak el konulan varlıklarının kendisine iade edilmesine karar verildi.

Uzan’ın avukatı Matthias Pujos, söz konusu hisselerin büyük kısmının ÇEAŞ ve Kepez elektrik dağıtım şirketlerine ait olduğunu belirtti ve “Bu büyük bir zaferdir” dedi.

Karar TMSF avukatı Jacques-Alexandre Genet tarafından temyize götürüldüğü için henüz kesinlik kazanmadı.