Ana SayfaGüncelCHP ile İYİ Parti ittifakta anlaştı: Nerelerde uzlaşıldı?

CHP ile İYİ Parti ittifakta anlaştı: Nerelerde uzlaşıldı?

HABER MERKEZİ – CHP ile İYİ Parti arasında uzun süredir devam eden ittifak görüşmelerinde sona ulaşıldı. Yapılan ittifak doğrultusunda, Ankara, İstanbul ve İzmir’de CHP’nin adayı desteklenecek.

31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimler için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ile İYİ Parti ittifakta anlaştı.

İki parti arasındaki uzlaşmayı CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener birlikte açıkladı.

İki lider görüşme sonrası yaptığı açıklamada işbirliğinin nasıl gerçekleşeceği konusunda net bir açıklama yapılmazken “Güzel bir anlaşma” olduğu ifade edildi.

Nerelerde uzlaşıldı?

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre uzlaşma sonucunda Ankara, İstanbul ve İzmir’de seçime CHP adayları ile girilmesi kararı alındı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın verdiği bilgiye göre, halen CHP’li başkanların olduğu Aydın, Muğla, Tekirdağ, Hatay, Eskişehir’de de İYİ Parti aday çıkarmayacak.

Ayrıca, Antalya, Bursa, Adana’da da CHP adayları ile seçime gidilecek.

İttifak görüşmelerinde kilit il olan Mersin ise “ittifak kapsamı” dışına çıkarıldı. Buna göre CHP ve İYİ Parti bu illerde kendi adaylarıyla yarışacak.

CHP, Balıkesir’de daha önce açıkladığı adayı Ahmet Akın’ı geri çekerek, bu kenti İYİ Parti’ye bıraktı.

Ayrıca Denizli, Manisa, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon, Kayseri, Sakarya ve Antep’de de CHP aday çıkarmayacak ve İYİ Parti adayını destekleyecek.

CHP ile İYİ Parti arasındaki ittifak görüşmeleri, Kılıçdaroğlu’nun Akşener’i 20 Kasım’da ziyaret ederek, yerel seçim seçim iş birliği önermesi ile başlamıştı.

Previous post
Trump'ın eski avukatına 3 yıl hapis cezası
Next post
Çorum, Kars ve Van'ın bazı ilçelerinde okullara kar tatili