Ana SayfaGüncelCHP’den açlık grevindeki milletvekillerine ziyaret

CHP’den açlık grevindeki milletvekillerine ziyaret

HABER MERKEZİ – CHP Mardin İl Örgütü, açlık grevinde olan Leyla Güven’e destek amacıyla açlık grevine başlayan HDP milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay’ı ziyaret etti.

Tutuklu yargılandığı davanın Diyarbakır 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 7 Kasım’da görülen duruşmasında “Abdullah Öcalan’a dönük tecridi protesto etmek için açlık grevine başladığını” duyuran Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Eş Başkanı ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Hakkari Milletvekili Leyla Güven’in açlık grevi eylemi devam ederken, ülkenin pek çok yerinde Güven’e destek olmak için düzenlenen eylemler de sürüyor.

Güven’e destek olmak amacıyla iki gündür açlık grevinde olan HDP Mardin milletvekilleri Tuma Çelik ve Ebru Günay’ın bugünkü ziyaretçileri arasında Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mardin İl Örgütü yöneticileri de vardı.

Ziyaret sırasında kısa bir açıklama yapan CHP Mardin İl Başkanı Mahmut Duyan, Türkiye’nin demokratik bir ülke olması için mücadele ettiklerini belirtti ve “Demokrasi ve insan haklarından geri durmayacağız” dedi.

Duyan, “İnsan hakları açısından açlık grevi tasvip etmediğimiz bir eylem tarzı olsa da talepleriniz haklı taleplerdir. Hukuk devletinde olmaması gereken politikalar yürütülüyor. Bu nedenle eyleminizde sizleri haklı buluyoruz” dedi.

Güven’in talebi ne?

HDP Hakkari Milletvekili Güven, ne ailesi ne de avukatları ile görüşmesine izin verilen “Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit kaldırılana dek açlık grevi eylemini sürdüreceğini” söylemişti.

“Tecride karşı sessiz kalınarak çözümsüzlüğü bizler de derinleştiriyoruz” diyen Güven, “Toplumsal barışın sağlanması konusunda kaybedecek zamanımız kalmadı” diyor.

Son olarak Yeni Yaşam’dan Çağdaş Kaplan’a konuşan Güven, “Öcalan’a bugün fazlasıyla ihtiyaç var. Ondan gelecek mesaj çok önemli olacak. Avukat, aile görüşlerinin olması gerekiyor. Talebim ağırlaştırılmış tecridin son bulmasıdır” demişti.