Ana SayfaDünyaCinsel saldırıyı ifşa ettikten sonra tutuklanan Amal Fathy için şartlı tahliye kararı

Cinsel saldırıyı ifşa ettikten sonra tutuklanan Amal Fathy için şartlı tahliye kararı

HABER MERKEZİ – Mısır’da maruz bırakıldığı cinsel saldırıyı sosyal medya üzerinden yayınladığı video ile teşhir ettiği için tutuklanan aktivist Amal Fathy için şartlı tahliye kararı verildi.

Mısırlı aktivist Amal Fathy Mayıs ayında Facebook üzerinden bir video yayınlayarak, maruz kaldığı cinsel saldırıyı ifşa etti ve Mısır hükümetini kadınları korumakta başarısız olmakla eleştirdi.

Bunun üzerine Amal Fathy yayınladığı video’da hükümeti eleştirmiş olması nedeniyle tutuklandı, daha sonra da  “örgüt üyeliği” suçlamasıyla 2 yıl hapis cezası ve 560 dolar para cezasına çarptırıldı.

MA’da yer alan habere göre Fathy’nin avukatı Mohammad Ramadan sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, Fathy’nin yargılandığı Kahire Ağır Ceza Mahkemesi, müvekkili hakkında şartlı tahliye kararı verdiğini belirtti.

Ramadan, Fathy’nin şu anda tutuklu olduğunu ve savcının mahkeme kararına itiraz etme ihtimali bulunduğunu kaydetti.

Uluslararası Af Örgütü, daha önce de adına çağrı yapmış olduğu Fathy için çıkan mahkeme kararından memnun olduğunu belirterek, hükümetin mahkeme kararına derhal uyması gerektiği çağrısında bulundu.

Amal Fathy kimdir?

Amal Fathy, Mısırlı bir insan hakları savunucusu.

Mısır’da keyfi olarak tutuklanan aktivistler ve onlara uygulanan hak ihlallerini dile getiren ve halen Mısır Haklar ve Özgürlükler Komisyonu (ECRF) Üyesi olan Fathy; işkence, zorla kaybedilme, yargısız infaz konularında çalıştı, siyasi tutuklulara ücretsiz hukuki destek sağladı.

Fathy, Nisan ayında ECRF tarafından 2018 yılı İfade Özgürlüğü Ödülü’ne layık görüldü.

Previous post
19 Aralık Katliamı'nın üzerinden 18 yıl geçti
Next post
İstanbul’da yağış: Dere taştı, gemi karaya oturdu, 3. Havalimanı sular altında