Ana SayfaGüncelDiyarbakır Barosu Başkanı: Elçi cinayetinin muhtemel failleri tespit edildi

Diyarbakır Barosu Başkanı: Elçi cinayetinin muhtemel failleri tespit edildi

HABER MERKEZİ – Diyarbakır Barosu Başkanı Cihan Aydın, Tahir Elçi cinayeti dosyasını inceleyen Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi’nce hazırlanan raporda, muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldığını açıkladı.

Diyarbakır Barosu yönetici ve üyesi avukatlar, Tahir Elçi cinayetinin faillerinin ortaya çıkarılması talebiyle her hafta sürdürdükleri eylemlerinin 154’üncüsü için yine Diyarbakır Adliyesi önünde bir araya geldi.

Baro Başkanı Cihan Aydın, Elçi’yi öldürenlerin bulunması için 154 haftadır adliye önünde olduklarını belirtti.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre önceki baro yönetimi döneminde soruşturma dosyası içindeki tüm bilgilerin Londra Üniversitesi Adli Mimarlık Merkezi’ne gönderildiğini anımsatan Aydın, yapılan incelemeler neticesinde hazırlanan raporun kendilerine iletildiğini söyledi.

Diyarbakır Barosu Başkanı Aydın, “İncelenen dosya kapsamında tamamen bilimsel incelemeler bunlar. Sayın Başkanımızın öldürülmesine sebep olan muhtemel failler ve şüphelilerin kimler olabileceği konusunda bir tespite varıldı” dedi.

Ellerine ulaşan bu raporu savcılığa sunacaklarını da söyleyen Aydın, raporda tespit edilen kişilerin çağrılıp, ifadelerinin alınmaları ve tutuklanmaları talebinde bulunacaklarını ifade etti.

Cihan Aydın ayrıca hazırlanan bu raporu ve raporda yer alan 20 dakikalık videoyu önümüzdeki günlerde basınla da paylaşacaklarını belirtti.

Tahir Elçi cinayeti

Tahir Elçi, 15 Ekim 2015 tarihinde CNN Türk’te Ahmet Hakan’ın sunduğu “Tarafsız Bölge” programında “PKK terör örgütü değildir” dedikten sonra kanala 700 bin lira para cezası kesilmiş, 20 Kasım günü de Elçi Diyarbakır’da gözaltına alınarak İstanbul’a getirilmişti.

Elçi, savcılığın tutuklanması talebiyle mahkemeye sevk etmesine karşın Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nce adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

Tahir Elçi hakkında, “terör örgütü propagandası” suçundan 7.5 yıla kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmış, yurt dışına çıkış yasağı da konulmuştu.

Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki Dört Ayaklı Minare önünde 28 Kasım 2015 tarihinde yaptığı basın açıklaması sonrası silahla vurularak öldürülmüştü.

Öldürülmesinin üzerinden üç yıl geçmesine rağmen Elçi cinayetine ilişkin soruşturma tek bir şüpheli olmaksızın sürdürülüyor.

Previous post
Ulaştırma Bakanı'ndan 'sinyalizasyon' açıklaması: Olmazsa olmaz bir sistem değil
Next post
Ankara'da kadın cinayeti: İşyerinde bir erkek tarafından öldürüldü