Ana SayfaEkolojiDiyarbakır, Nusaybin ve Yüksekova’da su baskınları

Diyarbakır, Nusaybin ve Yüksekova’da su baskınları

HABER MERKEZİ – Diyarbakır, Nusaybin ve Yüksekova’da etkili olan yağışlar nedeniyle sokaklar suyla dolup taştı, birçok ev ve işyerini de su bastı.

Diyarbakır’da önceki akşam başlayan sağanak yağışın etkisiyle birçok ilçede cadde ve bulvarlar sular altında kaldı, ulaşımda aksamalar yaşandı.

Merkeze bağlı Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi’nde bulunan yedi bloklu bir sitesinin altındaki işyerleri de patlayan kanalizasyon hattı nedeniyle sular altında kaldı.

MA’ya konuşan mahalle sakinleri, “Çocuklarımız binaların içindeydi. Bina girişlerinde suyun yükselmesiyle elektrik panolarına yetişecek diye çok kaygılandık” dedi.

Bir günün ardından itfaiye ekiplerinin gelip, bina girişlerine ve işyerlerine dolan suyu tahliye ettiği belirtildi.

Diyarbakır’da 29 Kasım’da başlayan sağanak yağışın bu akşam saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.



Nusaybin ve Yüksekova da sular altında

Öte yandan Mardin’in Nusaybin ilçesinde de sağanağın etkisiyle su baskınları yaşandı.

Bölgede yaşayanların aktarımına göre, ilçeye bağlı Dicle Mahallesi’nde sokaklar ve evler sular atında.

Yurttaşların çektiği fotoğraflar, su baskınlarının boyutunu gösterir nitelikte.

Yüksekova Haber Portalı’ndan Erkan Çapraz’ın haberine göre Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde de dünden beri etkisini sürdüren yağışlar ilçede su baskınlarına neden oldu.

Esenyurt mahallesi muhtarı Selim Genç, mahallelerinde 12 evi su bastığını belirterek, “Burada Akarsu Camii mevkiindeki kanalizasyon hatları tıkanmış durumda. Yetkililere bilgi verdik, ekipler gelip çalışma başlattı. Bir cami ve bir okulumuzun bodrum katlarını da su basmış durumda. Birçok evde vatandaşlar mahsur durumda” dedi.