Ana SayfaGüncelEmin Alper’in ‘Kız Kardeşler’i Altın Ayı için yarışacak

Emin Alper’in ‘Kız Kardeşler’i Altın Ayı için yarışacak

HABER MERKEZİ – Emin Alper’in son filmi “Kız Kardeşler”, 7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı jürisinin karşısına çıkacak.

Yönetmen Emin Alper’in üçüncü uzun metraj filmi “Kız Kardeşler”, 69. Berlin Film Festivali’nin Ana Yarışma bölümüne davet edildi.

Dünya prömiyerini Berlin Film Festivali’nde yapacak “Kız Kardeşler”, festival tarihinde, Türkiye’den Ana Yarışma bölümüne katılma başarısı gösteren 10’uncu film olacak.

Türkiye-Almanya-Hollanda-Yunanistan ortak yapımı olan film, 7-17 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek festivalde, Juliette Binoche’un başkanlığındaki Altın Ayı jürisinin karşısına çıkacak.

Başrollerini Cemre Ebüzziya, Ece Yüksel ve Helin Kandemir’in paylaştığı filmin, annelerinin ölümünün ardından kasabaya ‘besleme’ olarak verilen üç kız kardeşin, yıllar sonra köylerine geri dönmesini ve birbirleriyle yüzleşmelerini konu alıyor.

Film, Berlin’deki dünya galasının ardından 2019’un ilk yarısında Türkiye’de seyirciyle buluşacak.

Abluka ile Venedik Film Festivali’nin ana yarışmasında Jüri Özel Ödülü kazanan Alper, ilk filmi Tepenin Ardı ile de Berlin Film Festivali’nin Forum bölümünde Caligari Ödülü kazanmıştı.