Ana SayfaGüncelErdoğan Gezi’yi andı, Batı’ya seslendi: Paris’te yaşananları da yayınlayın

Erdoğan Gezi’yi andı, Batı’ya seslendi: Paris’te yaşananları da yayınlayın

HABER MERKEZİ – “İnsanları haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz” diyen Erdoğan, Paris’teki protestolar üzerinden Batı’yı hedef aldı. Erdoğan, “Gezi’de insan hakları savunuculuğuna soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz. Hadi şimdi de aynı şekilde yayınlayın” diye konuştu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin genel merkezinde Dünya İnsan Hakları Günü kapsamında düzenlenen etkinlikte konuştu.

“İnsanlara haklarını kullandırmayan toplumlar medeni olamaz” diyen Erdoğan, iktidarları döneminde Türkiye’de insan hakları konusunda ilerleme yaşandığını savundu.

“Kimsenin kökeninden, kıyafetinden, düşüncesinden dolayı horlanmadığı bir yaklaşımı hakim kıldık” diyen AKP lideri, “Bundan sonra demokrasi ve insan hakları denilince sorun aranacak yer asla Türkiye değildir” dedi ve Gezi Direnişi’ne değinerek Fransa’da bugün süren protestolara dair konuştu.

“İstanbul’da yaşanan Gezi eylemlerinde insan hakları savunuculuğuna özellikle soyunanlar, Paris’te yaşananlar karşısında kör, sağır ve dilsiz hale dönüştüler. Medyada Fransa, Hollanda, Bürüksel’i izlemedik. Gezi eylemlerinde dünyayı ayağa kaldırdınız. Niye, burası Türkiye olduğu için mi? Hadi şimdi aynı şekilde yayınlayın. Yayınlamadılar, dürüst değiller. Bizi demokrasi sınavlarına tabi tutanlar namlular kendilerine yöneldiğinde demokrasiyi askıya almaktan çekinmediler. Hiçbir fiyakalı söz Batı’nın insan hakları konusundaki ikiyüzlülüğünü gizleyemez. Biz başından beri neysek bugün de oyuz.”

Erdoğan ayrıca, “Biz sığınmacılara kapımızı açarken, onlar dikenli tellerle kaşıladılar. Kim insan hakları savunucusu, onlar mı biz mi?” diye de konuştu.

Previous post
Viteste unutulan kamyonun altında kalan çocuk işçi yaşamını yitirdi
Next post
Albayrak: 2019 bütçesi tasarruf bütçesi olacak