Ana SayfaGüncelErdoğan: İstanbul adayı 29 Aralık’ta açıklanacak

Erdoğan: İstanbul adayı 29 Aralık’ta açıklanacak

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin yerel seçimdeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını 29 Aralık’ta açıklayacağını söyledi ve adaylık için adı geçen Binali Yıldırım’ın istifasına gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin 31 Mart yerel seçimlerindeki İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adayını 29 Aralık’ta açıklayacağını söyledi.

AKP Meclis Grup Toplantısı çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, Meclis Başkanı Binali Yıldırım’ın aday olması durumunda, görevinden istifa etmesine gerek olmadığını da sözlerine ekledi.

Erdoğan, “Milletvekili belediye başkanı seçilinceye kadar devam eder. Seçildiği zaman istifası gerekir. Öncesinde istitifa gerekmiyor” diye konuştu.

MHP lideri Devlet Bahçeli de Yıldırım’ın aday olması durumunda istifa etmesine gerek kalmadığı görüşünde olduğunu açıklamıştı.

Putin-Erdoğan görüşmesi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile yakında bir görüşme yapacağını da dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Arkadaşlarımın bugün yarın bir Moskova ziyareti olacak. Moskova ziyaretindeki gelişmelere göre daha sonra benim de Sayın Putin ile bir görüşmem olacaktır. Büyük ihtimalle yüz yüze görüşeceğiz” ifadelerini kullandı.




Önceki Haber
TARİŞ işçilerinin eylemi 49. gününde: Direniş mevzimizi bırakmayacağız
Sonraki Haber
'Panzer davası': Sadece 2 dakika sürdü, duruşma Şubat'a ertelendi