Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Birkaç güne başlayacağız

Erdoğan’dan Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı: Birkaç güne başlayacağız

HABER MERKEZİ – ABD Fırat’ın doğusundayken Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan “Fırat’ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak” açıklaması geldi. Hedeflerinin ABD askeri olmadığını söyleyen Erdoğan, “Kürt kardeşlerimizin arasında terörist olan varsa gereğini yaparız” diye konuştu.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Saray’daki “Türk Savunma Sanayii Zirvesi”nde yaptığı açıklamada ABD’ye bir kez daha YPG üzerinden tepki gösterdi.

ABD’nin YPG’ye destek verdiğini söyleyen Erdoğan, “Siz bizimle neden hareket etmiyorsunuz da onlarla hareket ediyorsunuz?” diye sordu ve Minbiç’te hala bir netice alamadıklarını belirtti.

“Türkiye’nin bu gidişata tahammül edemeyeceğini belirterek meşru müdaafa ve müdahal hakkını kullanacağı için teröristlerin arasına ABD’li askerler serpiştirilmiştir. Ülkemizi teröristlerden değil teröristleri ülkemizden koruma adınadır.”

“Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz” diyen Erdoğan Suriye’de IŞİD tehdidi olmadığını, bunun bir ‘masal’ olduğunu savunarak, ‘birkaç gün içinde’ Fırat’ın doğusu yani Demokratik Suriye Meclisi denetimindeki bölgelere operasyon düzenleneceğini duyurdu.

“İdlib’de büyük bir insani krizin önüne Rusya ile geçtik. Sıra, Fırat’ın doğusundaki terör öbeklerini dağıtma kararımızı hayata geçirmeye geldi.

“Kürt kardeşlerimizle aramıza nifak sokmanıza gerek yok. Kürt kardeşlerimizin arasında terörist olan varsa gereğini yaparız. Suriye’de artık DEAŞ diye bir tehdit yoktur, bu masaldır. Bölgedeki DEAŞ unsurlarının kimin tarafından eğitildiğini iyi biliyoruz. Fırat’ın doğusuna harekat birkaç güne başlayacak. Hedefimiz asla Amerikan askerleri değildir, bölgede faaliyet gösteren terör örgütü mensuplarıdır.”

ABD ‘Çıkmıyoruz’ demişti

Beyaz Saray’da düzenlenen bir imza töreninde konuşan ABD Başkanı Donald Trump, IŞİD’le ilgili açıklamada bulunmuştu.

Trump, “IŞİD’e karşı çok büyük bir iş yaptık. Dünyanın o bölgesinde sayıları çok az kaldı ve önümüzdeki 30 gün içinde hiçbiri kalmayacak” demişti.

Trump’ın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk da ABD’nin, ‘iç güvenlik güçleri’ kurulana kadar Suriye’den çekilmeyeceğini söylemişti.

McGurk, “Askeri hedef, IŞİD’in kalıcı yenilgisidir ve yıllar içinde bir şey öğrendiysek, onları fiziki olarak yenip öylece çekip gidemezsiniz. Kazanımların devamlılığını sağlamak adına iç güvenlik güçleri kurulmasından emin olmalısınız” demişti.