Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Burası Paris değil, gereğini yapacağız

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na: Burası Paris değil, gereğini yapacağız

HABER MERKEZİ – İstanbul’da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan bir kez daha Fırat’ın doğusuna operasyon mesajı verdi, olası operasyona destek açıklaması yaptığı halde CHP lideri Kılıçdaroğlu ile ‘barışçıl protesto hakkı’ndan söz eden FOX Tv sunucusu Portakal’ı hedef aldı: “Yerli ve milli ol. Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız, burası Paris ya da  Hollanda değil.”

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’da bir açılışta yaptığı konuşmada Fırat’ın doğusuna operasyon ile son günlerde gündemde olan ‘protesto hakkı’ konusunda açıklamalarda bulundu.

Suriye’de Afrin’e dönük operasyonu hatırlatan Erdoğan, “Yaptık mı, yaptık. Şimdi Sincar (Şengal) operasyonunu yaptık mı, yaptık” dedi ve operasyonların süreceği mesajını verdi.

ÖSO ile beraber ‘orada’ yani Suriye’de olduklarını söyleyen Erdoğan, “Hep birlikte Allahın izniyle sınırlarımıza ve vatanımıza saldıranlara bedelini ödeteceğiz” diye konuştu.

Erdoğan, operasyona destek açıklaması yapmasına rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu da hedef aldı.

“İçeride bunlardan rahatsız olanlar varsa…” diyen Erdoğan, “Bay Kemal bu teröristlerle kol kola dolaşma. Bunlardan sana fayda yok. Yerli ve milli ol. Bunları savunmaktan vazgeç. Şimdi 31 Mart’ta yine onlarla beraber yola çıkmaya hazırlanıyor. Dürüst ol dürüst” dedi.

Erdoğan devamla da son günlerde gündemde olan ‘protesto’ çağrıları ile ilgili konuştu.

FOX Tv sunucusu Fatih Portakal’ın Türkiye’de protesto hakkının önündeki engellere dönük eleştirisi sonrası hükümetin ‘kınama’ açıklamasını MHP lideri Devlet Bahçeli’nin tehditleri takip etmişti. Bu açıklamalar gündemdeyken Kılıçdaroğlu ise işçilere ‘hak arama’ çağrısı yapmıştı.

Erdoğan son birkaç gündür yaptığı konuşmalarda Portakal ve Kılıçdaroğlu’nu hedef alırken bunu sürdürdü. Erdoğan CHP liderini “Gereğini yapacağız” sözleriyle tehdit etti.

“Bay Kemal kimseyi sokağa çıkartamayacaksınız. Bak sana bir şey söyleyeyim, burası Paris değil, burası Hollanda da değil. Sen Gezi olaylarındaki gibi bir şey yapmaya çalışırsan, o TV ekranında kendini bilmez, haddini bilmez birilerinin davetiyle iş yapacağını zannediyorsan bu millet, 15 Temmuz’da nasıl meydanları dar ettiyse yine dar ederiz. Gücün yetiyorsa işte sandık, ne yapacaksan işte sandık. Buna fırsat vermeyiz, gereğini de yapacağız. 15 Temmuz gecesinde tankların arasından kaçıp Bakırköy Belediyesi’ne gitmiş olabilirsin ama bu defa kaçmaya fırsat bile bulamazsın, onu bil.”

Kılıçdaroğlu ne demişti?

Kılıçdaroğlu 12 Aralık’ta çalışma hakkı önündeki engellere dikkat çekerek, işçilere ve sendikalara seslenmişti.

Ankara’da düzenlenen “İnsan Haklarında Eşitlik ve Adalet Çalıştayı”nda konuşan CHP lideri, “Hak aradı diye eğer bu ülkenin işçileri hapse atılıyorsa ve özellikle iki büyük sendika buna sessiz kalıyorsa, orada ciddi bir sorunumuz var demektir” diyerek sendikaları eleştirirken, işçilere şu çağrıyı yapmıştı:

“‘Tahtakurusu var. Yatamıyorum’ diyor işçi. Bunu istedi diye işçiler topluca hapse atıldı. Bütün meydanların dolması lazımdı. Biliyorum şimdi ‘Kılıçdaroğlu işçileri isyana teşvik etti’ diyecekler. Eğer hak arama talebinde bulunan bir işçi, yakalanıp niye hakkını arıyorsun diye hapse atılıyor ve işçiler meydana çıkmıyorsa kimse kusura bakmasın o işçiler işçi değil. Hak verilmez alınır. İnsanlık tarihi, hak arama tarihidir.”

Previous post
Zehra Doğan'ın son resimleri: Mahkeme tutanakları ve atletten tuval, kahveden boya
Next post
"Krizin nedeni savaş politikaları"