Ana SayfaGüncelErdoğan’dan Avrupa’ya ‘Sarı Yelekliler’ tepkisi: Bizim polisimiz insaflı

Erdoğan’dan Avrupa’ya ‘Sarı Yelekliler’ tepkisi: Bizim polisimiz insaflı

HABER MERKEZİ – AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Sarı Yelekliler’in eylemlerindeki polis şiddetini eleştirdi, “Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Üsküdar’da katıldığı toplu açılış töreninde açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, Fransa başta olmak üzere birçok ülkede gündemdeki yerini koruyan ‘Sarı Yelekliler’in eylemlerine değindi, polis şiddeti için ‘endişeli’ olduklarını dile getirdi.

“Paris başta olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinin sokakları karışmış durumda” diyen Erdoğan, Türkiye’deki polisler ile Avrupa’daki polisler arasında kıyaslama da yaptı.

“Bizim polisimizle alay edenler, zulmettiğini söyleyenler, kendi polisleri şimdi neler yapıyor. Bizim polisimiz insaflı. Her türlü düşünce ve talep demokrasi içinde dile getirilebilir. Avrupa sokaklarındaki görüntüleri endişe ile takip ediyoruz. Umarım Paris sokaklarındaki duvarlarda ‘zulüm 1789’da başladı’ yazılarını da görmeyiz. Avrupa demokrasi dersinden, insan hakları dersinden sınıfta kalmıştır. Üzerine çok titredikleri güvenlik ve refah duvarları bizzat kendi vatandaşlarınca sarsılmaya başlanmıştır.”


Sarı Yelekliler isyanı: Paris ‘kilit altında’, 500’ü aşkın gözaltı var

Bir ‘köksaplar’ denemesi: Sarı Yelekliler ve Fransa’da yakın dönem sosyal hareketler


“İstanbul’da her yeri CHP zulmünden kurtaralım”

Diğer yandan konuşmasında CHP’yi hedef alan Erdoğan, AKP döneminde belediyecilikte ilerleme kaydedildiğini savunarak, “Biz belediyeciliğin okulunu kurduk. Bu bizim işimiz. CHP’nin belediyecilik vesaire yok” dedi.

Erdoğan, CHP dönemiyle AKP dönemini kıyaslayarak şu ifadeleri kullandı:

“15-20 yıl önceki Üsküdar’ı bir hatırlayın. Bunun adı AK Parti belediyeciliğidir. Bu CHP belediyeciliğine benzemez. Temizlik dedim işte Ümraniye. O çöplüğün patlamasını hatırlıyorsunuz değil mi? CHP’li belediye vardı. 39 vatandaşımız orada öldü. Bunun hesabını daha önce olduğu gibi vatandaşımız 31 Mart’ta sormayacak mı?”

Yaklaşan yerel seçimlere ilişkin konuşan Erdoğan ayrıca ittifak mesajı verdi ve şunları söyledi:

“Bu seçime Cumhur İttifakı ile giriyoruz İstanbul’da. İstanbul’da CHP zulmünden kurtaralım her yeri. Milletimizin iradesi öyle güçlüydü ki tüm engelleri aştık ve ülkemizi yönetme sorumluluğunu üstlendik.”