Ana SayfaGüncelESP Genel Başkanı tahliye edilmedi: ‘Mahkemenizden bir talebim yok’

ESP Genel Başkanı tahliye edilmedi: ‘Mahkemenizden bir talebim yok’

HABER MERKEZİ – Aralarında ESP Genel Başkanı Çiçek Otlu’nun da olduğu üç kişinin yargılandığı davanın duruşmasına SEGBİS’le bağlanan Otlu, hakkında hiçbir delil olmadan tutuklu olduğunu belirterek “Mahkemenizden bir talebim yoktur” dedi. Mahkeme üç sanığın da tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Genel Başkanı Çiçek Otlu ve iki ESP üyesinin tutuklu yargılandığı davanın duruşması İstanbul 25’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü.

Duruşmaya, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Yürütme Kurulu Üyesi Çiğdem Kılıçgün Uçar, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM) Genel Sözcüsü Beycan Taşkıran ile Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), HDP ve ESP il ve ilçe yöneticileri katıldı.

Tutuklu yargılanan Çiçek Otlu ve Ali Haydar Keleş duruşmaya, bulundukları cezaevinden SEGBİS ile katıldı.

Duruşma, savcının Otlu, Keleş ve Bedran Çoğaltay’ın tutukluğunun devamı yönünde verdiği mütalaa ile başladı.

‘Mahkemenizden bir talebim yoktur’

Mütalaaya karşı söz alan Otlu, “Hakkımda dinlenilecek bir tanık bile yokken hala tutukluyum” dedi.

Tutukluluğuna hukuki bir gerekçe olmadığını ve sadece ESP genel başkanı olduğu için tutuklu olduğunu belirten Otlu, “Bu saatten sonra mahkemenizden bir talebim yoktur” ifadelerini kullandı.

Otlu’nun ardından konuşan avukatı Gülhan Kaya da dosyada tutukluluğa gerekçe olarak tanıkların dinlenmesinin gösterildiğini ancak buna rağmen mahkeme heyetinin hiçbir tanığı dinlemeyi talep etmediğini vurguladı.

Kaya, dosyada tek bir delil olmadığını ve bir önceki duruşmada dinlenen gizli tanığın da Otlu ile ilgili bir beyanda bulunmadığını hatırlattı.

Kaya, bu gizli tanığın beyanında Çiçek Otlu’yu ESP İstanbul İl başkanı olduğu dönemden tanıdığının dışında bir beyanı olmamasına rağmen mahkeme heyetinin hala tanık dinlemeye çalışmasının hukuksuzluk olduğunu dile getirdi.

Tutukluluk haline devam

Avukat Sezin Uçar ise yargının her türlü demokratik hakkı yargılama konusu yaptığını söyledi.

Savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti Çiçek Otlu, Ali Haydar Keleş ve Bedran Çoğaltay’ın tutukluluk halinin devamına karar vererek, duruşmayı 14 Mart 2019 tarihine erteledi.