Ana SayfaToplumsal CinsiyetFail hala görevde: Tacizi protesto eden öğrencilerden 15’ine uzaklaştırma cezası

Fail hala görevde: Tacizi protesto eden öğrencilerden 15’ine uzaklaştırma cezası

HABER MERKEZİ – Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’nde cinsel taciz suçu nedeniyle hakkında dava açılan öğretmenin görevine devam etmesine tepki göstererek eylem yapan öğrencilerden 15’ine, 5 gün süreyle uzaklaştırma cezası verildi.

İstanbul Küçükçekmece’de bulunan Kadriye Moroğlu Anadolu Lisesi’ndeki bir coğrafya öğretmeni hakkında öğrencileri cinsel istismara maruz bırakma suçundan dava açılmış ancak öğretmen görevine devam etmeyi sürdürmüştü.

Sonradan öğretmenin görev yeri değiştirilmiş, öğrenciler ise bu kişinin hala görevde olmasını düzenledikleri eylemle protesto etmişti.

Cumhuriyet’ten Onur Şahin’in haberine göre 23 Ekim’de eylem yapan yüzlerce öğrenciden 15’ine, 5 günlük okuldan uzaklaştırma cezası verildi.

Velilere gönderilen disiplin kurulu kararında öğrencilere, “İzinsiz gösteri, etkinlik ve toplantı düzenlemek” suçlaması yöneltildi.

Kararda, uzaklaştırma cezasının 10-11-12-13-14 Aralık 2018 tarihlerinde uygulanacağı kaydedildi.

‘O çocuklar yalnız değil’

İki yıl önce lisedeyken kendisini cinsel tacize maruz bırakan coğrafya öğretmenine dava açan çocuğun annesi karara tepki göstererek, “Kanunen yapabileceğim her yolu deneyeceğim. Bu eylem benim evladım için yapıldı. Bugün bize, yarın bir başkasına. Ben o çocukların arkasını bırakmam. Yalnız değiller” dedi.