Ana SayfaGüncelFatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı

Fatih Portakal hakkında soruşturma başlatıldı

HABER MERKEZİ – Gazeteci Fatih Portakal hakkında ana haber bülteninde söylediği sözler nedeniyle soruşturma başlatıldı.

FOX Tv Ana Haber sunucusu Fatih Portakal hakkında, haber bülteninde sarf ettiği sözler nedeniyle “Suç işlemeye alenen tahrik” suçlamasıyla soruşturma başlatıldı.

DHA’nın haberine göre Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında program CD’si RTÜK’ten istendi, farklı illerden gönderilen 16 şikayet dilekçeleri de bu soruşturma dosyası ile birleştirildi.

Ne olmuştu?

Portakal, 10 Aralık tarihindeki ana haber bülteninde “Türkiye’de barışçıl protestolar olamaz. Hadi bakalım, barışçıl bir eylem için zamları protesto edelim. Doğalgaz zamlarını. Hadi bakalım. Yapabilecek miyiz? Kaç kişi çıkacak sokağa? Korkudan, endişeden dayak yerim vesaire. Hakkımı arayacağım ama ne yaparım başım belaya girer mi? Kaç kişi çıkar Allah aşkına?” ifadelerini kullanmıştı.

Ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, protesto hakkından bahseden Portakal’ı, “Birileri çıkmış, portakal mıdır, mandalina mıdır, narenciye midir nedir? Sokağa çağırıyor. Haddini bil haddini, bilmezsen haddini bu millet patlatır enseni” sözleriyle hedef almıştı.

Previous post
Edirne'de maden ocağında göçük: Bir işçi hayatını kaybetti
Next post
16 gündür kayıptı: İremnur'un cenazesine ulaşıldı