Ana SayfaEkonomiFinancial Times: Türkiye’nin resesyona girme ihtimali arttı

Financial Times: Türkiye’nin resesyona girme ihtimali arttı

HABER MERKEZİ – Türkiye ekonomisinde son 2 yılın en zayıf ‘büyümesi’nin ardından bir yazı kaleme alan Financial Times gazetesine göre, “3. çeyrekte ekonomik büyüme yavaşladı. Böylece ülkenin resesyona girme ihtimalini artırdı.”

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) verilerine göre Türkiye ekonomisi 2018’in üçüncü çeyreğinde yıllık bazda yüzde 1,6 büyüdü.

Ancak bu büyüme oranı, son 2 yılın en zayıf büyüme hızı olarak kayda geçti.

Britanya merkezli Financial Times (FT) gazetesi de bu verilerin ardından Türkiye ekonomisinin gidişatına ilişkin bir yazı kaleme aldı.

Ayla Jean Yackley imzalı haberde, “Türkiye’de para birimindeki kriz yüksek enflasyon oranını tetikledikten ve tüketici talebini azalttıktan sonra, 3. çeyrekte ekonomik büyüme yavaşladı. Böylece ülkenin resesyona girme ihtimalini artırdı” yorumu yapılıyor.

BBC Türkçe’nin aktardığına göre Financial Times, üçüncü çeyrekte ekonominin çeyrek bazında yüzde 1,1 küçüldüğünü, bunun de teknik olarak ülkenin ekonomik durgunluğa girdiği şeklinde yorumlanabileceğini de belirtiyor.

Ekonomistlerin gelecek yıl Türkiye’nin durgunluğa girmesini bekledikleri belirtilen haberde, Moody’s kredi derecelendirme kuruluşunun Türkiye ekonomisinin 2019 yılında yüzde 2 küçülmesini beklediği de kaydediliyor.

‘Gözler Perşembe günkü Para Politikası Kurulu toplantısında’

Haberde, “Gözler Merkez Bankası Para Politikası Kurulu’nun Perşembe günü gerçekleştireceği toplantıda” denildi ve analistlerin faiz oranlarında bir değişiklik beklemediği de belirtiliyor.

AKP lideri ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın faizin enflasyonu artıracağı yönünde “alışılmadık” bir görüş benimsediği belirtilen haberde, 31 Mart 2019’da yapılacak yerel seçimler öncesinde Erdoğan’ın Merkez Bankası’na faizleri artırmaması için “baskı uygulayabileceği” vurgulanıyor.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Esenyurt'ta yol çöktü, üç kişi yaralandı
Sonraki Haber
Üç kentte HDP'ye polis baskını: Açlık grevindeki 70'e yakın kadın gözaltına alındı